Belediyenin Bayırbucak’a Yardımları Devam Ediyor

1 Temmuz 2016 18:24

Isparta Belediyesi, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yardımlarını sürdürüyor. Daha önce de Bayırbucak Türkmenleri için gıda, giyim ve kömür yardımlarında bulunan Isparta Belediyesi son olarak yine 1 TIR ve 1 kamyondan oluşan temel ana gıda maddesi olan un gönderdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatlarıyla hazırlanan yardım konvoyu yola çıktı. Yardım konvoyunun yüklenmesinin ardından yardımları ulaştıracak olan personel Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem tarafından uğurlandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, Bayırbucak Türkmenlerinin 4 bir yandan kuşatıldığını ve büyük bir baskı ve saldırı altında olduklarını belirtti. Erdem, “Türkmen kardeşlerimiz zor şartlar altında asırlardır yaşadıkları toprakları korumak için mücadele vermektedirler. Isparta Belediyesi olarak Türkmen kardeşlerimize yönelik yardım ve desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bugün yine bir TIR ve bir kamyondan oluşan ana temel gıda maddesi olan unu Türkmen kardeşlerimize gönderiyoruz. Isparta Belediyesi olarak yardımlarımız bundan sonrada devam edecek. Gerek belediyemizin kendi kaynaklarından, gerekse vatandaşlarımızın katkılarıyla bu yardımlar sürecektir” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem ayrıca salı günü akşam Atatürk Havalimanı’na gerçekleştirilen insanlık dışı terör saldırısını da çok sert bir dille kınadı. Erdem, “Saldırı sonrasında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...