‘Hayal ettiğimiz yatırımları bir bir gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz’

2 Temmuz 2016 13:13

Bengütürk TV’nin Memlekette Ramazan Programı Isparta’da düzenlendi. Mahmut Tülek’le Ramazan Ayı boyunca Anadolu’yu dolaşan Bengütürk TV’nin son durağı Isparta oldu. Demirköprü Mevkii’nde Isparta Belediyesi tarafından inşa ettirilen 26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz, Belediye Meclisi Üyeleri Gürsan Taştekin, Ömer Tahir Gürakan, Vaiz Enver Yeşilpınar ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez konuk olarak katıldı.

Vaiz Enver Yeşilpınar’ın Kur’an Tilaveti ile saat 23.30’da başlayan sahur programında Isparta Belediyesi Mehteran ekibi de yer aldı. Yine Program sunucusu Mahmut Tülek ve Isparta’nın ses sanatçılarından Batuhan Güldiken’de birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Programda ayrıca Isparta Belediyesi’nin yapmış olduğu, bundan sonraki yapacağı yatırımlarda ele alındı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, altyapı, otoparklar, hakkında bilgiler verirken, Isparta’nın yaşanabilir şehirlerarasında birinci olduğunu hatırlattı. Yine Gökkubbe ile ilgili soru üzerine Başkan Günaydın, ‘Isparta’yı fuar alanı yapalım, ekonomik girdi sağlayalım’ düşüncesiyle şehrin tanıtımını amaç edindiklerini aktardı. Şu ana kadar bir fuar gerçekleştirildiğini ve 6 fuar ile ilgili olarak da bağlantısının kurulduğunu söyleyen Günaydın, ‘Hayal ettiğimiz yatırımları bir bir gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz’ dedi.

Başkan Günaydın ayrıca şehir süsleme sanatı, ahşap ağaç oymacılığı, ISMEK, Isparta Belediyespor, Oğuzata gibi daha birçok konuda kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Başkan Günaydın, Oğuzata isminin tarihten gelen bir isim olduğunu söylerken, bugün Oğuzata’da verilen eğitimler sonucu TEOG Türkiye birincisinin buradan çıktığını anlattı. Başkan Günaydın, “En büyük hizmet, en büyük servet insan yetiştirmektir” görüşlerinde bulundu. Yeniotogar ile ilgili gelinen son aşamayla ilgili olarak da bilgiler veren Başkan Günaydın, yeniotogarın tamamlanmasıyla burada bir yaşam alanı oluşacağını kaydetti. Isparta’nın simgesi olan gülün daha da şehirde görüleceğini yaptıkları çalışmalar kapsamında sezon başında 280 bin gül diktiklerini gelecek sezon hedeflerinin ise 500 bin adet gülün toprakla buluşturulması olduğunu aktarırken, yine kendi döneminde dikilen bir milyon ağaçla şehrin yeşil koridora kavuştuğunu belirtti.

Isparta’da normalin çok üstünde yaşam kalitesinin yakalanması için Isparta Belediyesi ve Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın olağanüstü çalışmalarının bulunduğunu aktaran MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, ‘İnsanların mutluluğu bizim mutluluğumuz’ derken, ülkenin son günlerde büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgularken, Türkiye’nin tehlikeli bir viraja doğru sürüklenmekte olduğundan bahsetti.

MHP Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz, Başkan Günaydın’ın yaptığı hizmetlerin yadsınamaz olduğunu söylerken, Belediye Meclisi Üyesi Gürsan Taştekin de belediyenin Gıda Bank ile sosyal çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Belediye Meclisi Üyesi ve ISBAŞ A.Ş Genel Müdürü Ömer Tahir Gürakan da, ISBAŞ olarak yapılan çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgiler verdi. Günlük bimsblok üretimleri ile yapılan yeni yatırımlara değinen Gürakan, “Başkanımız 2009-2014 yıllarını ‘sevgi’, 2014-2019 yıllarını ise ‘yatırım’ yılları olarak belirledi. Şu anda Isparta yatırımları büyüyerek devam ediyor” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez de canlı yayın yapılan noktanın büyük bir öneminin bulunduğuna işaret ederken, Başkan Günaydın’ın şehit ve gazi ailelerine yardımlarından bahsetti. İrez, Başkan Günaydın’ın ‘her hangi bir ihtiyacınız karşısında hiçbir yere gitmeyeceksiniz, tüm ihtiyaçlarınızı biz karşılayacağız’ şeklinde sözünün bulunduğunu söylerken, bu sözlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Canlı yayın 01.30’da son bulurken, ardından davetlilere Isparta Belediyesi tarafından hazırlanan sahurluklar ikram edildi.

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...