Isparta’da 17 bin 249 hektar alanın tapuları çıkartıldı

2 Temmuz 2016 13:23

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta’da kadastro çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüklerini belirterek, Isparta Orman Bölge Müdürlüğünce 4 ilçe ve 14 birimde tamamlanan kadastro çalışmalarının ardından 32 tapu çıkarıldığını açıkladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Isparta’daki kadastro çalışmaları hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Isparta Orman Bölge Müdürlüğünce 4 ilçe ve 14 birimde tamamlanan kadastro çalışmalarının ardından 32 tapu çıkarıldığı Keçiborlu, Senirkent, Şarkikaraağaç ve Yalvaç ilçelerinde 14 birimde kadastro çalışmaları yapılarak, 17 bin 249 hektarlık alana ait tapular bölge müdürlüğüne verildiği bildirildi.

Açıklamada, “Kadastro çalışmaları Keçiborlu ilçesi, İncesu ve Yeşilyurt köyleri, Şarkikaraağaç ilçesi Arak, Armutlu, Beyköy, Çaltı, Muratbağı köyleri, Çiçekpınar Beldesi Aşağı Mahallesi, Yalvaç ilçesi Celeptaş, Dedeçam, Eğirler, Eyüpler, Terziler, Mısırlı ve Gökçeali köyleri, Senirkent İlçesi Büyükkabaca Beldesi Karşı ve Zafer mahallelileri sınırları içinde kalan ormanlarda tamamlandı” denildi.

TAPUSUZ ORMAN BIRAKMAYACAĞIZ

Yapılan açıklamada Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun değerlendirmesine de yer verildi. Bakan Eroğlu, “"Hükümet olarak verdiğimiz sözü yerine getirmekle mükellefiz. Bunun içinde kadastro çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyoruz. Isparta'da da 4 ilçe ve 14 birimde tamamlanan kadastro çalışmalarının ardından 32 adet tapuyu bölge müdürlüğümüz teslim aldı. İnşallah kadastro çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayarak tapusuz orman bırakmayacağız” dedi.

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...