“Isparta, pomza ve mikronize alanında otoriter olacak”

7 Aralık 2012 18:30

Isparta Belediyesi BELMAŞ şirketi bünyesinde kurulan bimsblok fabrikasında üç vardiyaya geçmek için son viraja gelindi. Yine İzolasyon ve mikronize tesisin kurulması için yapılan çalışmalar sonrasında fabrika makineleri de yavaş yavaş gelmeye başladı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, BELMAŞ’a ait pomza organize bölgesinde incelemelerde bulundu. Ortadoğu’nun en büyük bims üretim fabrikası olan BELMAŞ ile yine 4 ay sonra tamamlanacak olan mikronize ve yalıtım fabrikası için kurulum çalışmaları devam eden kırma, eleme ve bant sistemlerinin montaj çalışmalarını takip eden Başkan Günaydın, Isparta’nın pomza ve mikronize alanında otoriter bir il haline geleceğini söyledi.

Başkan Günaydın, BELMAŞ bimsblok üretiminin 3 vardiyada günlük 90 bin adede çıkarılması amacıyla başlatılan çalışmalarda betonarme, tünel ve makine montajlarının başladığını ifade ederken, sistemin kurulmasıyla birlikte amaçlarına ulaşacaklarını aktardı. 90 bin adet bimsblok üretimiyle birlikte ambalajlamada sıkıntı yaşanabileceğinden hareketle fabrikadaki bu işlemin de robotlar ile yapılacağını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çalışmanın da süratle sürdüğünü ifade etti. Günaydın, “Her şey el değmeden otomatik sistemle yapılacak günlük 90 bin adet bimsblok üretilecek. Bu da ülkemize örnek teşkil edecek” dedi.

Diğer taraftan mikronize ve yalıtım fabrikası ile de ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Günaydın, temelinin daha önceden atıldığını hatırlatarak, “Planlamalar doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Fabrikamızın bazı makine aksamları geldi, diğerleri de önümüzdeki günlerde gelecek. Bu fabrikamızda da günlük 30 ton ihraç edebileceğimiz mikronize ve yapı kimyasalları üretilecek” şeklinde konuştu.

Pomza sektörüyle birlikte şehre ciddi ekonomik girdiler sağlanacağından bahseden Başkan Günaydın, “Ekonomiler bu şekilde büyür. Pomza altın değerini yaşayacağı gibi ihracatta da pomzanın merkezi Isparta olacak” ifadesinde bulundu.

Isparta’da yaşanan istihdam sorununa da dikkat çeken Başkan Günaydın, “Sanayi ve üretimi olmayan bir kent marka olamaz ve gelir seviyesini yükseltemez. Bu tesisimizin yatırımcılara da örnek olacağı kanaatindeyim. Tesislerimiz halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu haber 1443 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...