Yenişarbademli Belediye Başkanından kiraz isyanı!

13 Temmuz 2016 15:56

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, kiraz hasadı başlangıcında 10 liraya kadar çıkan fiyatların, ilçedeki hasada geldiği zaman 3 liraya kadar düşmesine tepki gösterdi.

Erdem, bu konuda yetkilileri göreve davet etti. Kiraz sezonunun sonlarına doğru yaklaşılırken, Yenişarbademli’de kiraz hasadı devam ediyor. Ancak kiraz hasadının başladığı tarihte kirazın kilosu 10 liradan alınıyordu. Sezonun sonlarına doğru yaklaşılırken Yenişarbademli’de kirazın fiyatı 3 liraya kadar düştü. Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, bu duruma tepki gösterdi. Erdem, “Yenişarbademli’de kiraz seçiyoruz. Kiraz ticareti yapılmakta.

Her sene olduğu gibi bu sene de kirazımız para etmedi. 6-10 liradan başlayan kiraz ticareti Yenişarbademli’ye gelince 2,5-3 liraya düştü. Bugün kirazları 3 liradan veriyoruz. Ama 5 yıl öncesinde kiraz fiyatları 5-6 liraydı. 8 sene önce 7 liradan kiraz sattık. Gün geçtikçe kiraz üretimi çoğalıyor, kalitesi artıyor fakat fiyatları düşüyor. Maliyet girdileri yükselirken, düşük fiyattan satılıyor. Bunu tüm idarecilere duyurmuş olalım. Herkes biliyor, ama çiftçinin, üreticinin ürettikleri para etmiyor. Bu konuda Tarım Bakanlığımızdan, Dışişleri Bakanlığımızdan  yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Çapı 26 santimetre olan Napolyon kirazın şuanda bahçelerde 3 liradan satıldığını ifade eden Erdem, “Gübre fiyatları aldı başını gidiyor. Tarımsal sulama aldı başını gidiyor. Tarımsal elektrik fiyatları aldı başını gidiyor. Örneğin memleketimizde bir bardak çay, bir litre sütten pahalı. Bu dengeleri oturtmamız lazım. Bu siyasilerin ve hükümetin işi. Bunu buradan duyuyoruz” dedi.

 

Bu haber 580 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...