Genç girişimciler artıyor

13 Temmuz 2016 16:03

TKDK İl Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, IPARD 2’nin birinci çağrı döneminde gelen 95 proje sahibinin yaklaşık yüzde 49’unun 40 yaş altı genç girişimci olduğunu belirterek, “Bu gerçekten sevindirici bir durum” diye konuştu.

Avrupa Birliği fonlarını yatırımcılarla buluşturan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) çıktığı hibe çağrılarıyla Isparta ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Kurumun çıktığı son çağrıda kabul edilen 95 projenin yatırım tutarı ise 88 milyon lira.

IPARD 2’nin birinci çağrı dönemiyle ilgili istatistiki bilgileri paylaşan TKDK İL Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Gülcü, “IPARD 2’nin birinci çağrısında almış olduğumuz 95 projenin dağılımlarına baktığımızda projelerin yüzde 23’ünün hayvancılıkla ilgili olduğunu görüyoruz. Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, kırsal turizm, balıkçılık vs gibi tedbirlerin içinde olduğu alanların ise yüzde 73 oranında pay aldığını görüyoruz. 95 projeden yüzde 4’ü bizim bugüne kadar hep önde olduğumuz sebze meyve işleme, paketleme, soğuk hava depolarının desteklenmesiyle ilgili.

IPARD 2’nin birinci çağrı döneminde almış olduğumuz projelerin sahiplerinin yüzde 26’sı kadın girişimci. Bu bizi mutlu eden bir sonuç. Yüzde 73-74’ü de erkek yatırımcı. Özellikle biz genç yatırımcıların kırsalda kalmasını çok önemsiyoruz. Yaş dağılımına baktığımızda yaklaşık yüzde 47’sinin 40 yaşın üzerinde yüzde 48-49’unun da 40 yaş altı genç yatırımcı olduğunu görüyoruz. Bu gerçekten sevindirici bir durum.

İşletme durumlarına göz attığımızda ise mevcut 95 projenin içerisinde  yüzde 31’lik kısmının modernizasyon projesi olduğunu görüyoruz. yüzde 64-65’inin de yeni, sıfırdan proje olduğunu söylemek mümkün” şeklinde konuştu.

Bu haber 496 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...