“Suriyelilerden oy desteği alacaklar”

13 Temmuz 2016 16:05

CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy Suriyelilere vatandaşlık verilmesine parti olarak karşı olduklarını söyleyerek “Yeni bir seçim olursa AKP tek başına iktidar olamıyor. Bunun içinde oy desteğini Suriyelilerden alacaklar” dedi.

Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi ile ilgili tartışmaya CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy’da katıldı. Ersoy CHP’nin Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesine karşı olduğunu belirterek “CHP olarak Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşıyız. Bu kişiler mülteci pozisyonunda. Suriye’de yaşanan savaşın bir an evvel bitmesi ve herkesin ülkesine dönmesi kanaatindeyiz. Türkiye zaten kendi işsizine iş bulamazken, Suriyelilere iş alanlarının açılması Suriye ve Türk çatışmasına neden olacaktır. Geçen gün Beyşehir’de Suriyeliler ile Türkler birbirine girdi. Vatandaşlık verilmesi halinde çok nüfusu olan şehirlerde belediye seçimlerinin bile Suriyelilerin eline geçmesi demektir” dedi.

Hükümetin Suriye politikasının yanlış olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy “Biz HDP’li belediyeleri bile hazmedemiyorken yeni bir belayı başımıza sarmak üzereyiz. CHP olarak hükümetin bu politikalarını yanlış buluyoruz ve bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz. Suriyelilere vatandaşlık verilme düşüncesi sadece oy içindir. Başkanlık için son yapılan anketlerde sonuç %40’lara kadar inmiş durumda. Referandumda bile başkanlığı kazanamayacak. Suriyelilerin, Türk vatandaşı olması halinde %5’lik bir oy potansiyeli var. Yeni bir seçim olursa AKP tek başına iktidar olamıyor. Bunun içinde oy desteğini Suriyelilerden alacaklar” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 577 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...