“Bir bedeli olması lazım”

13 Temmuz 2016 16:06

Suriyeli mültecilere vatandaşlık hakkı verilmesine karşı olduklarını belirten Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez “Bunlar vatandaşlığa alınacaksa bunun bir bedeli olması lazım. Biz bu ülkeyi kan dökerek kurduk. Vatandaşlık verecekleri mülteciler Müslüman bile değil” dedi.

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez terörün HDP milletvekilleri tarafından desteklendiğini belirterek “Son zamanlarda yine şehit haberleri ile sarsıldık. Daha önceleri terör dağda yer alırken, şu anda şehre indi. Bunları dağdan indirenlerden hesap sormak lazım.  Çünkü yıllardır bitirilemeyen bir terör sorunundan bahsediyoruz. Dağdan şehre indirilmesine göz yumulduğu için bu hale geldik. HDP denen PKK partisi var. HDP’nin 2002’den bu yana artan bir oy sayısı var. En son 1 Kasım seçimlerinde 80 tane milletvekili çıkardılar. Bu partiyi bu sayıya ulaştıran TBMM’deki vekillere sormak lazım. Doğudaki belediyeler  teröre destek veriyorlar ve buna göz yumuyorlar. Bunun gereğinin yapılması bu kadar zor olmamalı. Geçen gün yapılan bombalı saldırıda belediyenin araçları kullanılmış. Devlet desteği ile teröre açık bir şekilde yardım ediliyor” diye konuştu.

Suriyeli mültecilere vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili gündemi de değerlendiren İrez “Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşıyız. Doktor, hemşire ya da nitelikli bir eleman olsa bile bu duruma tamamen karşıyız. Bu vatan için savaşmayan bir millete neden vatandaşlık veriyorsun? Bunların vatandaşlığa alınacaksa bunun bir bedeli olması lazım. Biz bu ülkeyi kan dökerek kurduk. Suriyeliler mi mülteci yoksa bizler mi? Suriyelilere her türlü imkanlar verildi. Bu imkanların çoğu gerçek vatandaşlarımıza verilmiyor. Vatandaşlık verecekleri mülteciler Müslüman bile değil. Müslüman Suriyeli Türkiye’de dilenmez. Buraya gelen mültecilerin geneli ermeni, yezidi ve süryanidir. Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır ama şu ana kadar hiç problem çıkmadı. Dün Konya’da Suriyeliler vatandaşlarımız ile kavga etti. Muhtemelen de bu süreç bu şekilde devam edecek ve iyice başımıza çıkacaklar” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 557 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...