Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açıldı

13 Temmuz 2016 16:09

Isparta’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından  “Sürü Yönetimi Elemanı” kursu açıldı.

Uygulamalı ve teorik eğitim olarak açılan kursa toplam 25 kursiyer katıldığı ve kurs sonunda 11 erkek, 12 kadın çiftçinin başarılı olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Aktif İş gücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü esas alınarak İlimizde “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor”  ve “Sürü Yönetimi Elemanı” projesi kapsamında kurslarımız açılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda 2016 yılında açılacak kurslar için, İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Yalvaç İlçe Müdürlüğü ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri aracılığıyla Eğitici ve Kursiyerler temin edilerek, Çalışma ve İş kur İl Müdürlüğü ve ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleriyle işbirliğiyle; Yalvaç ilçesi  Yarıkkaya köyünde Sürü Yönetimi Elemanı kursu açılmıştır.

Açılan kursta kursiyerlere konu uzmanı ilgili personellerimiz tarafından uygulamalı ve teorik eğitim verilmiştir. Kursa toplam 25 kursiyer katılmış, kurs sonunda 11 erkek, 12 kadın çiftçi başarılı olmuştur” denildi.

Bu haber 580 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...