“Dereboğazı Yolu´nun tamamının ihalesini bu yıl yapacağız”

13 Temmuz 2016 16:11

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Karayolları'nın Isparta için önemli projeleri hayata geçirmeye başladığını söyledi. Migros Kavşağı'nın 400 milyon TL'lik yatırım olduğunu belirten Bilgiç, Ispartalı vatandaşlardan 2 yıl sabır istedi. Görevden alınan Karayolları Antalya Bölge Müdürü ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bilgiç, şöyle konuştu:

"Müdürü görevden ben almadım. Ama neye gittiğini bakarsanız; orada müdürün alınmasını gerektiren tek bir cümle var. 'Isparta'da proje yok' diyor. Isparta'da proje yoksa o müdür oradan gitmezi lazım. Çünkü kendisi orada 3 yıldır görev yapıyor. 'Bu bizim işimiz değil. Siyasilerin işi' diyor. Siyaset olarak müdürün işini biz üstlendik ve projelerimizi yürütüyoruz.

DEREBOĞAZI'NDA İHALE SÜRECİ 2016'DA BİTECEK

Dereboğazı Yolu'nun tamamının ihalesini bu yıl yapacağız. 2016 yılı içerisinde Isparta-Burdur dostluk yolunun projeleri tamamlanacak. 2017 programına da bu yol alınmış olacak. 15 kilometreye düşüyor. 220 metre uzunluğunda viyadükle geçiyoruz. Konya yolu tarafında ise şu an Eğirdir-Madenli arasında olan bölümü tamamıyla ilgili ihale çalışmaları devam ediyor.  Şarkikaraağaç-Fele arasında ihale yapıldı. Şimdi Fele ile Kıyakdede ve ondan sonra Beyşehir'e kadar olan bölümle ilgili ihale süreçlerin yapılması için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Onun dışında sıcak asfalt kaplama çalışmalarının hepsi yapıldı. Yeni bir ihale ile 36 kilometrelik alan Dereboğazı'nda ihaleleri yapıldı ve yapım süreçleri devam ediyor.

MİGROS KAVŞAĞI İHALESİ TEMMUZDA YAPILACAK

Temmuz ayı içerisinde Migros Kavşağı ihalesi yapılacak. 400 milyon TL'lik bir proje. Burada biraz sabır gerekiyor. Son derece önemli bir proje. Altyapı çalışmaları olacak. Bütün bu altyapı tesislerinin yeri değiştirilmesi ve izinleri gerekiyor. 2 yıllık yapım süreci olacak. Ispartalı hemşehrilerimizin bu konuda sabır göstermeleri gerekiyor.

YENİ OTOGAR İÇİN YENİ KAVŞAK

Kolçelik Kavşağı üzerine çalışıyoruz. Yine Çünür'de yeni otogarın planlandığı yerde sayın başkanın kavşak talebi oldu. Karayolları proje çalışmalarına başladı. Otogarın bitimine paralel olmak üzere kavşağı bitireceğiz. Üniversite ve Göltaş önünde kavşak çalışmaları ve başka çözümler için çalışılıyor. 2 tane üst geçit projesi ihalesi yapıldı. Biri Çünür'de diğeri çevre yolu üzerinde. Rampalı sistemde yapılacak. Karayollarının talepleri vardı, Belediyemiz çözümledi. Engelli vatandaşlarımız için rampalı sistem kurulacak. Tüm bu yapılan işler, takip edilen işlere bakıldığında eski müdürün Isparta'ya bakış açısı nasıldı bilemiyorum. Ama yeni bölge müdürümüz geldi, çalışmalarını yürütüyor. Tren Garı kavşağında da mutlaka bir düzenleme gerekir diye düşünüyorum. "

 

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...