“Böyle bir açıklama yapılacaksa genel merkez yapmalıydı”

14 Temmuz 2016 18:37

MHP Milletvekili Okutan, 19 Haziran’daki kurultaya katılacağını söylemesinin ardından Belediye Başkanı Günaydın, İl Başkanı Yalçın ve Ülkü Ocakları Başkanı Çapraz tarafından kendisiyle ilgili yapılan ortak açıklamanın doğru bir davranış olmadığını belirtti. Okutan, “Böyle bir açıklama yapılacaksa genel merkez yapmalıydı” dedi.

MHP’deki değişimle milletin makus talihinin yenileceğini ifade eden Okutan, “Devletin çivisi çıktı. Bu değişimle çıkan çivi tekrar çakılacaktır. Şuanda Türkiye’de bir korku imparatorluğu hakim. Bu imparatorluk bu değişimle yıkılacaktır. Tuz koktu, adalet yok memlekette. Bu tekrar inşa edilecektir. Devlet birisinin devleti haline geldi. Birisinin devletinden alınıp milletin devleti haline getirilecektir. Efendim ben yüzde bilmem kaç oy alıyordu, yok öyle bir şey.

Saddam’da yüzde 90 oy alıyordu, Kaddafi’de yüzde 95 oy alıyordu. Yok öyle bir şey yok” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde(MHP) muhalifler 19 Haziran 2016 tarihinde tüzük değişikliği için olağanüstü kongre toplamıştı. MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan da tabanın sesine kulak vereceğini ve bu kongreye katılacağını açıklamıştı. Bunun üzerine üst kurultay delegeleri olan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, ortak bir basın açıklaması yaparak, “Bu açıklama MHP il Teşkilatına danışılarak yapılan bir açıklama değil tamamen il teşkilatı bilgisi dışında kendi öz iradesi ile yapmış olduğu bir açıklamadır. Genel merkezimizin almış olduğu karara uymayacağını açıklaması İl Başkanı, İl Yönetimi, Belediye Başkanı ve Isparta Ülkü Ocakları Başkanı olarak bizim ve teşkilatımızın bilgisi dışında gelişen bu olay kabul edilir bir durum değildir” demişlerdi. MHP Milletvekili Okutan, katıldığı Basın Kulübü programında bu açıklamaya yanıt verdi.

12 KİŞİDEN 9’U HAZİRAN’DAKİ TÜZÜK KONGRESİNE KATILDI

Bu açıklamanın yapılmasını doğru bulmadığını kaydeden Okutan, “Bu açıklama yapıldı. Ben yapılmamasını istemiştim. Doğru değil. Böyle bir açıklama yapılacaksa genel merkez yapmalı. Ben arkadaşlarımı orada zora sokacak bir şey yapmış değilim. Ülkü Ocakları Başkanımız dışında, belediyeden varsa belediye meclis üyeleri dâhil, belediye başkanımızın bir takım açıklamaları var. Ben dahil 12 üyeyiz bunun 9’u katılmış durumda. Buralardan bir açıklama söz konusu. Arkadaşlarımızla istişare yapıyoruz. Bunu büyütmenin anlamı yok. Yapılmaması daha doğruydu. Belki zor durumda kalmışlardır. Sayın belediye başkanımız, bizim hem belediye başkanımız hem büyüğümüz. İl başkanımız, hakkımız hukukumuz olan bir başkanımız. Ocak başkanımız sevdiğim bir kardeşim. Sıcağı sıcağına bir takım açıklamalar yapılmış olabilir. Bunun büyütülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlardan öte biz daha büyük krizler yaşıyoruz. Bayramda bir çok yeri dolaştık. Arkadaşlarımızla sürekli konuşuyor ve iletişim içerisindeyiz. Tabanda farklı düşünenler olacak. Ama önemli kısmı olan 12 kişiden 9’u Haziran’daki tüzük kongresine katıldı” dedi.

SAYIN GENEL BAŞKANA

RAPOR OLARAK SUNMUŞTUM

Kurultaya katılacağını açıklamasının ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli ile karşılaşmadığını ifade eden Nuri Okutan, sözlerini şöyle sürdürdü: “O günden sonra Genel başkanın veya genel başkan yardımcılarının bir temasım olmadı. O günden sonra da henüz karşılaşmadık. 1 Kasım sonrası arkadaşlarımla tüm ilçeleri dolaştım ve notlar aldım. İstişare edilmedi deniliyor ama görüşmelerimi bir rapora bağladım. Sayın genel başkana da bunu sundum. Bu sunuş sırasında da görüşlerim oldu, yazılı da verdim. Daha sonra da değerlendirmelerim oldu. Genel Başkan Yardımcılarına bunu açıklamakta zorlanırız, böyle yapılmasın dedim. Bir bayram olayı yaşadık. Nasıl açıklayacağız bu tavırları, ben açıklamakta zorlanıyorum. Politik kararlarla ya da beklentilerle geciktirilemeyecek bir şey olduğunu düşünüyorum. Ortada gelenek ve törelerimiz var. Böyle bir şey ortada iken bayramlaşma krizi, 19 Haziran’daki kongre dahil, bunları nasıl açıklayacağız. Bu sorunlardan bir an önce çıkmamız ve partinin halkla kucaklaşmasıyla ilgili program, proje, söylem, eylem değişikliği içine girmeliyiz.

SAYIN BAHÇELİ İLE BAŞKAN ADAYLARI ARASINDA

BİR REKABET OLARAK GÖRÜLMESİ DOĞRU OLMAZ

MHP yapı itibariyle kaynayan bir yerdir demek doğru bir tespit olmaz. Ülkücü ve milliyetçi gelenek, geçmişte Doğru Yol’a, Adalet Partisi’ne, Anavatan’a hatta bugün AK Parti ve diğer partilere kaynak olmuş bir ocaktır. Bu kaynakları oluşturuyor da neden kendisi yapamıyor. Burada herhangi bir sorun yok. Sayın Bahçeli ile başkan adayları arasında bir rekabet olarak görülmesi doğru olmaz. Doğru şey şu; Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye iyi yönetilmediği için vatandaş bir çıkış noktası arıyor. Bu çıkış noktasının MHP’den olabileceği ve yenilenmeyle ilgili yaklaşımı millet heyecanla izliyor. Bunu gören ulusal ve uluslararası çevreler bu gidişatı belki boğmaya yönelik bir çalışma içerisinde. Partideki tutumlarımız sanki parti içinde çekişme varmış görünümü oluşturuyor.”

BU BİRİKİM BİR GÜN BU SETLERİ PATLATIP

ATACAK VE TÜM DİKTATÖRLERİ ALAŞAĞI EDECEKTİR

Öte yandan Türkiye’de mahkemelere güvenilirliğin yüzde 20’lere indiğini ileri süren MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, şöyle devam etti: “Bunu millet de görüyor. Ben bürokrasiden yeni geldim. Büyük siyasi laflar edecek birisi değilim. Ama zorla abat olmaz. Daha fazla baskıya bu millet dayanmaz. Önüne mahkemelerle vs işlerle set kondukça, arkada büyük bir birikim oluşuyor. Bu birikim bir gün bu setleri patlatıp atacak ve tüm diktatörleri alaşağı edecektir. Yeter ki biz milletin isteklerine, beklentilerine kulak vermiş olalım. Bunu MHP başaracaktır.

DEVLET BİR KİŞİNİN OLURSA BU HALE GELİR

Milletin bu makus talihi yenilecektir. Devletin çivisi çıktı. Bu değişimle çıkan çivi tekrar çakılacaktır.

Şuanda Türkiye’de bir korku imparatorluğu hakim. Bu imparatorluk bu değişimle yıkılacaktır. Tuz koktu, adalet yok memlekette. Bu tekrar inşa edilecektir. Devlet birisinin devleti haline geldi. Birisinin devletinden alınıp milletin devleti haline getirilecektir. Efendim ben yüzde bilmem kaç oy alıyordu, yok öyle bir şey. Saddam’da yüzde 90 oy alıyordu, Kaddafi’de yüzde 95 oy alıyordu. Yok öyle bir şey yok. Basit bir iftar programına katılacaksınız tüm kanallar canlı yayın verecek. Nereden buldunuz bu kaynağı? Sizin babanızın malı mıydı bunlar? Devlet bir kişinin olursa bu hale gelir. Biz devleti  bir kişinin olmaktan çıkarıp, milletin devleti haline getireceğiz. Bu sancılar onların sancılarıdır. Ülkücü geleneği başka siyasi partilere kaynak olmuş gelenektir. Kendi göbeğini de kesecektir. Bu arada gölge edenler, müdahale edenler oluyor. Her gün bu milletin nabzını tutuyorlar. Bu kaygıları da haklı. Gölge etmelerine rağmen biz sabırla, hukuktan ayrılmadan, törelerimize uygun olarak, ateşe benzinle gitme yaklaşımlarına karşılık vererek, bu değişimi, bu dönüşümü ve halkla kucaklaşmayı sağlamış olacağız.”

 

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...