“Dayanıklı Asfaltta 65 Kilometreye ulaştık”

7 Aralık 2012 18:37

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ilk defa bu yıl uygulamaya koydukları ‘Dayanıklı Asfalt’ döküm çalışmalarında şuana kadar 65 kilometrelik yolu asfaltladıklarını belirterek; “Çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Dayanıklı asfaltın 2 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında bile dökülebildiğini ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Belediye olarak Asfalt Şantiyemizi baştan sona yeniledik. Hem kapasitesini de artırdık. Böylece, tesisimiz günde 200 ton asfalt dökecek duruma getirdik.

Bu doğrultuda geçtiğimiz yaz mevsimi başında şehrimizin tüm mahallelerindeki yollara Dayanıklı Asfalt Dökme çalışmasına başladık. Şuanda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Şehrimizin gerek ana cadde, gerek ara sokak olmak üzere bozulmuş tüm yolları yeniden elden geçiriyoruz ve eski asfaltı makine ile sökerek yerine Dayanıklı Asfalt yapıyoruz. Şuana kadar65 kilometreasfalt döktük. Bu asfaltlarımız bizim yüz yıllık olacak. Yani bir asır dayanacak asfalttır.

Ayrıca, bilindiği gibi asfaltı biz eskiden sadece yaz aylarında dökerdik. Yeni sistem Dayanıklı Asfaltımızı 2 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında bile dökebilmekteyiz. Dolayısıyla, bu durumda ilimizde havalar eksi derecelere inmediği sürece bu asfaltı dökmeye devam edeceğiz” dedi. 

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...