BİNİCİLİK FEDERASYONUNDAN GÖLCÜK’TE BÜYÜK ORGANİZASYON

14 Temmuz 2016 18:54

Gölcük Yılkı Atları Kupası – Atlı Dayanıklık Yarışmaları 15-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye Binicilik Federasyonu 2016 Yılı Faaliyet Programında yer alan Gölcük Yılkı Atları Kupası – Atlı Dayanıklık Yarışmaları 15-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Valilik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Isparta Turizm Derneği, Milli Parklar,  Eğirdir Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek.  Yarışmalar sonucunda  Valilik Kupası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kupası, Milli Parklar Kupası ve Eğirdir Belediye Başkanlığı Kupaları verilecek.

FEDERASYON YETKİLİLERİ GÖLCÜK’Ü BEĞENDİLER

Bu arada Türkiye Binicilik Federasyonundan gelen yetkililer Gölcük Prenli ovasına hayran kaldılar. İstedikleri nitelikte parkurları görünce bu yarış organizasyonunu Gölcük’te yapılması için adeta seferber oldukları öğrenildi.

16 Temmuz Cumartesi günü saat 07.00’de yarışacak olan atlar 100 km’yi yaklaşık 6 saatte tamamlayacaklar. Yine aynı gün 80 km koşacak olan atlar saat 07:30’da start alacaklar ve yarışı 5 saatte tamamlamaya çalışacaklar.

Yarışmaya yeni başlayan atlar ve biniciler saat 07:30’da 25 km’lik Kalifikasyon parkurunu koşacaklar.

17 Temmuz  Pazar günü yarışacak olan atlar 40 ve 60 km’lik parkurda yarışmak üzere saat 07:00 de start alacaklar.

ÖDÜL TÖRENİ

1- 100 km 4* Isparta Valiliği Kupası

2- 80 km 3* Eğirdir Belediye Başkanlığı Kupası

3- 60 km 2* Gölcük Tabiat Parkı Kupası

4- 40 km 1* Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kupası.

“TÜM SPORSEVERLERİ GÖLCÜK’E BEKLİYORUZ”

Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir ise tüm sporseverleri Gölcük’e davet ederek, “At yarışı denilince akla ilk gelen genelde Türkiye Jokey Kulübü’nün hipodromlarda düzenlediği 2-3 km’lik hız koşuları akla gelmektedir. Atlı Dayanıklılık Yarışması tam tersine maraton koşuları gibi uzun mesafe koşularıdır. Bu yarışmada Atın ve Binicinin sağlığı, güvenliği ve kondisyonu esastır.

Milli Takım Balkan Şampiyonası seçmelerinde önemli bir rol oynayacak olan Gölcük Yılkı Atları Kupası Atlı Dayanıklılık Yarışmasına, tüm dostlarımızı cumartesi ve Pazar günleri Gölcük'e bekliyoruz” dedi.

ISPARTA BELEDİYESİ’NE TEPKİ

Öte yandan federasyon yetkilileri bu organizasyon için Isparta Belediyesi’nden randevu dahi verilmemesine tepkililer. Lojistik desteğin Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından verildiği bildirildi. Isparta Gölcük'teki etkinliğe yine Ömer Başkan imdada yetiştiği belirtildi.

 

 

Bu haber 808 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...