ISPARTALI DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI

17 Temmuz 2016 13:34

Darbe girişimine karşı tüm yurtta olduğu gibi Isparta'da da yurttaşlar sokaklara döküldü.

Cumartesi ve Pazar gecesi Kaymakkapı Meydanı ve Valilik önünde toplanan vatandaşlar, "Dik dur eğilme bu millet seninle, Hepimiz Tayyib’in askerleriyiz, Millet burada darbeciler nerede" sloganları attılar.

YOLLAR GİRİŞ ÇIKIŞA KAPATILDI

Isparta'nın tüm ilçelerinde giriş - çıkışlar kapatıldı.

HAVAALANINA GİRİŞ CIKIŞLAR YASAKLANDI

Isparta'da polis telsizinden geçen anonsla Süleyman Demirel Havaalanı'na girişlerin kesinlikle yasaklandığı, her hangi bir giriş teşebbüsünde hedeflerin direk imha edilmesi talimatı verildi.

CAMİLERDEN BİRLİK EZANI OKUNDU

Tüm yurtta bugün bazı camilerde 01.15 sıralarında ezan okundu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Tüm yurtta ezanların okunması için gerekli talimat verdik" dedi.

İstanbul'da bazı camilerin müezzinleri, ezanın ardından anons da yaparak darbe girişimini kınadı.

ASKER KIŞLADA

Isparta'da halk kışlanın önünde toplandı. Kışla Komutanı burada halka yaptığı açıklamada "Askerde sizin bizim evladımız. Asker kışladan çıkmadı. Biz de sizlerleyiz. Lütfen kışlanın önünde durmayalım" dedi.

ISPARTA'DA GÖZALTI SAYISI 10

Vali Şehmus Günaydın Isparta'da darbe girişimiyle ilgili gözaltı sayısının 10'a çıktığını söyledi. 10 kişiden 8'inin gözaltına alındığını 2 kişinin izinde olduğu için gözaltına alınamadığını belirtti.

DEMOKRASİ NÖBETİ

Isparta'da yaşayan tüm vatandaşlar, dualar eşliğinde, istiklal marşımız eşliğinde vakit nöbet vakti diyerek  gerek hükümet meydanı önünde gerekse çarşı meydanlarında demokrasi nöbeti için yerlerini aldı ve darbe girişimini protesto ediyor.

Demokrasi için ellerinde TÜRK BAYRAĞI ile tüm vatandaşlar Kaymakkapı meydanında,  cadde ve sokaklarda demokrasi nöbeti tuttu.

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...