“Kesintisiz demokrasiden yanayız”

19 Temmuz 2016 18:29

Türkiye Kamu­Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, askeri darbe girişimiyle ilgili “Türkiye Kamu­Sen darbeci anlayışlara her zaman karşı olmuş ve hep demokrasi tarafında saf tutmuştur” açıklamasında bulundu.

Türkiye Kamu­Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, bir grup subayın askeri darbe girişimiyle ilgili yaptığı yazılı açıklama ile tepkisini dile getirdi. Balaban, açıklamasında şunları dile getirdi: “15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizin bütünlüğüne, demokrasiye karşı askerimiz içinde bulunan bir grup hain tarafından darbe girişiminde bulunulmuştur.

Türkiye Kamu­Sen her şart altında kesintisiz demokrasiden yanadır. Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm kurum ve kuruluşları ile köklü maziye sahip bir devlettir.

Türkiye Kamu­Sen darbeci anlayışlara her zaman karşı olmuş ve hep demokrasi tarafında saf tutmuştur. Asla ne darbelerden ne de antidemokratik yöntemlerden nemalanmıştır. Ülke bütünlüğüne kasteden, demokrasi karşıtı davranışlarda bulunanlar hukuk önünde gereken cezayı almalıdır.

Bu davranış ülkemizi küçük düşürmüş, ülkemizin birliğine, dirliğine ve onuruna yapılmış bir saldırıdır. Türk Milleti, askeri ve polisiyle bütünleşerek bu hain girişimi bertaraf etmiştir.

Bu sırada hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı diliyorum.

Duamız milletimizledir. Dilerim milli birlik ve beraberliğimiz asla bozulmasın. Milletimizin birlik ve beraberlik içinde demokratik, milli ve üniter yapımızı koruyarak geleceğe güvenle yürüyeceğinden adla şüphe duymuyoruz. Ülkemizin demokratik hayatı milletimizin huzur ve ebedi varlığı daim olsun

 

Bu haber 588 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...