Valilik arkasındaki otopark kışa yetiştirilecek

19 Temmuz 2016 18:33

Isparta Belediyesi Valilik arkasında bulunan yer altı 2 katlı otoparkta yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yapımı devam eden otoparkta incelemelerde bulundu. Günaydın, otoparkın baştan aşağıya yenilendiğini söyledi.

Valilik arkasındaki miadı dolmuş, günün şartlarına ayak uyduramayan yer altı 2 katlı otoparkın günün şartlarına uygun hale getirilmesi amacıyla çalışma başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otoparkta ek ilave çalışmalar yapıldığını ve bununla birlikte yapının daha da dayanıklı hale getirildiğini söyledi. ‘Adeta yeniden yapıyoruz’ diyen Başkan Günaydın, “Projede ilave kolonlar ve sıfırdan yapılan yerlerimiz var. Burayı kış girmeden bitirerek Ispartalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Çelebiler otoparkının da bitme aşamasına geldiğini hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çok kısa bir süre sonra Mimar Sinan Caddesi’nde park yasağının başlayacağını duyurdu. Park yasağı ile birlikte bu caddede bisiklet yolunun faaliyete sunulacağını aktaran Günaydın, yine şehir süsleme sanatı çerçevesinde caddede heykellere yer verileceğini kaydetti. Şehirdeki otopark çalışmalarının tamamlandıkça bisiklet yollarının da buna bağlı olarak yayılacağını dile getiren Başkan Günaydın, otopark çalışmalarının merkezde tamamlanmasıyla birlikte diğer alanlara kayacağını ifade etti.

Yaşanabilirlikte ve gelişmiş memleketlerin medeniyetlerinde otoparkların önemli yer tuttuğunu kaydeden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, otoparkları ve yapımları tenkit edenlerin bilim dışı konuştuklarını bu tenkitlere inat daha nice otoparkların Isparta’ya kazandırılacağını anlattı. Günaydın, “Doğruyu, güzeli Isparta’mıza layık olan yatırımları yapıyoruz. Şehrimizin merkezinde bulunan bu otoparkımızın da halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...