“Millet, askeri ve polisi ile darbeyi püskürttü”

20 Temmuz 2016 18:11

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun milletin askeri ve polisi ile kalkışmaya dur dediğine dikkat çekerek birlik mesajları verdi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun milletin askeri ve polisi ile kalkışmaya dur dediğine dikkat çekerek birlik mesajları verdi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun “Isparta halkı, siyasi parti görüşüne bakılmaksızın, ait olduğu sivil toplum örgütüne bakılmaksızın Isparta’nın meydanda olması ve bu alçak darbe girişimine karşı tepkisini ortaya koymuş olması önemlidir” diyerek meydanlarda olan vatandaşlara teşekkür etti. İl Başkanı Zabun vatan ve demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini söyleyerek uyarılarda da bulundu. Zabun vatandaşların bilgi kirliliği oluşturan dedikodu ve provokasyonlara dikkatli olmasını isterken, oluşturulan konvoylarda da trafik kurallarına uyulmasını rica etti.

TEPKİMİZİ ORTAYA KOYMAYA DEVAM EDECEĞİZ

FETÖ’cülerin terörist kalkışmasına karşı sokaklara çıkan Isparta halkına teşekkür eden Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun meydanlardaki vatan ve demokrasi nöbetlerinin devam edeceğini söyledi. Zabun “Ülkemizin her yerinde olduğu gibi yüce Türk Milletinin karşı karşıya kaldığı operasyona karşı tüm hemşerilerimiz, tüm Isparta halkı, siyasi parti görüşüne bakılmaksızın, ait olduğu sivil toplum örgütüne bakılmaksızın Isparta’nın meydanda olması ve bu alçak darbe girişimine karşı tepkisini ortaya koymuş olması önemlidir. Bizde Ak Parti ailesi olarak bu tepkiye gücümüzün son damlasına kadar, gece gündüz uyumadan meydandaki tepkiye katıldık ve bundan sonrada genel merkezimizden farklı bir talimat gelene kadar meydanlarda tepkimizi ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi.

VALİYE, ASKERE VE POLİSE TEŞEKKÜR

Isparta’da olayların engellenmesi için büyük çaba gösteren başka Isparta valisi olmak üzere asker ve polislere de teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun “Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun meydanlarda tepki koyan Isparta halkımıza teşekkür ediyoruz. Yine gerekli önlemleri alan ve tepki gösteren başta Isparta valimiz olmak üzere, emniyet mensuplarımız ve bir kısım azınlık diyebileceğimiz, bu milletin askerinden ile ordusundan olmayan, beyinlerini başka yerlere kiralamış kişilere karşı duruşunu ortaya koymuş askerlerimize de top yekun teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KENDİNİ BİLMEZ SERSERİ TİPLERİN OPERASYONU

Yapılanın askerin darbe girişimi değil ordu içine sızmış serseri tiplerin operasyonu olduğunu söyleyen Zabun “Bu kalkışmayı top yekun ordumuzun bir darbe girişimi olarak değerlendirmek mümkün değildir. Sadece ordumuzun içine sızmış ve hiçbir zaman bu ülkeye aidiyet duygusu ile bağlanmamış kendini bilmez serseri tiplerin kalkıştığı bir operasyon niteliğindedir. Ama hamdolsun ki milletimizin tepkisi ile bu operasyon geri püskürtülmüş durumdadır. Şuanda bütün Türkiye’de bu kalkışmayı koordine eden insanlarla ilgili gerekli tedbirler alınmış durumdadır. Birçoğu da gözaltına alınmış, kontrol altında tutulmaktadır. Bundan sonraki süreç bu milletin ruhu ile bağdaşmayan yabancı unsurların tasfiyesi sürecidir” diye konuştu.

VAKUR DURUŞUMUZU ORTAYA KOYALIM

Meydanlara çıkan vatandaşları provokasyonlara karşı uyaran Zabun “Ben hemşerilerimizden şunu rica ediyorum. Bu konuda oluşturulan dedikoduya, bilgi kirliliğine ve provokasyonlara itibar etmesinler. Sağduyulu, vakur duruşlarını meydanda ortaya koymalarının önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Yine biz biliyoruz ki ordumuzun içerisinde, Isparta’daki ordu mensuplarımızın da içerisinde bu işe dur demiş, geçit vermemiş binlerce askeri personelimiz vardır. Bunların içerisinde de bu işe dahil olmaya çalışan birkaç unsur Isparta Valiliğimiz tarafından gerekli tedbir alınarak etkisiz hale getirilmişlerdir. Bundan sonraki süreçte bizim yapmamız gereken şey tüm siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından vatandaşlarımızla birlikte bu iş sonuçlanana kadar meydandaki vakur durumuzu ortaya koymaktır” dedi.

KONVOYLARDA TRAFİĞE DİKKAT

Akşamları oluşturulan konvoylarda da trafik kuralarına uyulması noktasında uyarılarda bulunan AK Parti İl Başkanı Zabun “Yine özellikle genç kardeşlerime şunu ifade etmek istiyorum, tabiî ki heyecanlarını ve karşı duruşlarını anlayışla karşılıyoruz. Ancak özellikle benim ricam akşam saatlerinden itibaren konvoy oluşturduklarında tehlikeli araç kullanmamaları, çünkü bu tehlikeli araç kullandıklarında herhangi bir vatandaşımızın başına sıkıntı gelmesi bizleri son derece üzer” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 561 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...