Belediye’den ‘Alo Kar Hattı’

7 Aralık 2012 18:57

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi bünyesinde hizmet verecek ‘Alo Kar Hattı’ kurduklarını belirterek; “Kar yağışı esnasında taleplerini bildirmek isteyen vatandaşlarımızın 242 39 79 nolu telefonu aramaları yeterli olacaktır” dedi.

Belediye olarak bu yıl kış mevsimine daha iyi hazırlandıklarını ve geçtiğimiz günlerde de ‘Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi’ni kurarak kamuoyuna açıkladıklarını ifade eden Başkan Günaydın, bundan böyle kar yağışında gerek şehrin ana arterlerinde gerekse mahallelerde sorun yaşanmayacağını söyledi.

Olası bir kar yağışında günlük yaşamın sorunsuz biçimde sürdürülebilmesi için 100 araç ile 413 personelin hazır olacağını belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hatta bu konuda diğer kurum ve kuruluşlara bile yardımcı olabileceklerini belirterek; “Gerekirse kamu kurumlarına da yardım edebiliriz. Geçmiş yıllarda onlar bize yardım etmedi ama biz ederiz” dedi. Başkan Günaydın; “Isparta’yı 6 bölgeye ayırdık. Kar yağmadan 3 - 4 saat önce belirlenen bölgelerde yerlerini alarak karla mücadeleyi anında başlatmak istiyoruz. Karla mücadele için belirlenen 6 bölgede önceliğin hastane, otobüs güzergahları ve sokaklar olacaktır.

ALO KAR HATTI KURULDU

Bu konuda ayrıca, Karla Mücadele Koordinasyon Merkezi bünyesinde hizmet verecek olan ‘Alo Kar Hattı’ oluşturduk. Kar yağışı esnasında taleplerini bildirmek isteyen vatandaşlarımız 242 39 79 nolu telefonu aramaları yeterli olacaktır. Buradaki personelimiz telefonlarda gelecek talimatları, şikâyetleri ihtiyaçları vs. not alacak koordinasyon amirine bildirecektir. Karla mücadelede tüm koordinasyon ekibi hazırlıklarını ivedilikle gözden geçirerek en kısa zamanda tamamlayacak ve göreve hazır duruma gelecektir. Karla mücadelede gerekli olan tüm ekipmanlar görev yapacak personele ulaştırılacak ve teyidi yapılacaktır. Karla mücadelede kullanılacak tuz ve solüsyon (kar buz çözücü) malzeme stoku önceden hazırda bulundurulacaktır. Çalışacak tüm iş makinelerinin ve araçların arızaları ivedilikle giderilecek göreve hazır hale getirilecektir. Karla mücadele yapacak tüm personel ve araç listelerinde herhangi bir şekilde değişiklik olması halinde koordinasyon amirine bildirilecek ve listeler güncellenecektir. Karla mücadelede çalışmanın aksatılmaması için personelin yemek ihtiyacının bölgesinde karşılanması için önceden hazırlık yapılacaktır. Kar kalınlığının 5 cm’i geçmesi ile birlikte tüm kar kürüme araçlarının çalışmaya başlayarak kar yağışı biter bitmez en geç 3 ila 5 saat içerisinde öncelikli olan yerlerin (hastaneler ve çevresi, otobüs güzergâhları, ana arterler ve caddelerin) kar kürüme işlemlerinin bitirilmesi. Meteorolojiden gelecek hava durumu raporuna göre buzlanma ve kar yağışı riski durumunda tüm ekiplerin alarma geçerek, yapacakları çalışmalar konusunda hazır durumda beklemesi sağlanacaktır” dedi.

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...