Gölcük Avan Projesi onaylandı

22 Temmuz 2016 19:07

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, katıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Gölcük Avan Projesi’nin dün itibariyle Genel Müdür tarafından onaylandığını müjdeledi.

2016 yılının 3. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı önceki gün Valilik Göl Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Avan Projesi’nin Genel Müdür tarafından dün itibariyle onaylandığını müjdeledi.

YILMAZTÜRK: KIYI KENAR ÇİZGİSİ BİZİM İÇİN BÜYÜK HANDİKAP

Onayın ardından önümüzdeki yıl Gölcük’te uygulamaya geçeceklerini duyuran Adnan Yılmaztürk, “Ama uygulamada kıyı kenar çizgisi bizim için büyük handikap. Kenar çizgisi 30 yıl önce çekilmiş. Şuanda Gölcük Gölü çok çekilmiş durumda. Uygulamaları bu yüzden mevcut kenar çizgisine göre çok uzakta olmakta. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne kıyı kenar çizgisinin yenilenmesi için müracaat ettik. Gölcük Gölü, Isparta’nın en önemli rekreasyon alanı ve Isparta’yı en iyi tanıtacak bir alanımız” dedi.

VALİ GÜNAYDIN: MEVCUT DURUM HİÇ HOŞUMA GİTMEDİ

Vali Şehmus Günaydın da Isparta’ya gelir gelmez Gölcük’e gittiğini ifade ederek, “Mevcut durum hiç hoşuma gitmedi. Muhteşem bir yer. Buranın süratle eline alınıp Ispartalı hemşerilerimizin hizmetine sunulması gerekir” şeklinde konuştu.

ORADA ABANT’I GEÇECEĞİZ DEDİK. İNŞALLAH BUNU YAPACAĞIZ

Bunun üzerine 6. Bölge Müdürü Yılmaztürk, “3 yıldır çalışıyoruz. İmar planını yaptık. Isparta’ya çok güzel bir proje yaptık ve onaylandı. Orada Abant’ı geçeceğiz dedik. İnşallah bunu yapacağız. Ancak kıyı kenar çizgisi önemli” şeklinde konuştu.

BELEDİYELER ÇÖPLERİ ALSIN

Öte yandan Yılmaztürk sınırlarında mesirelik alanı olan belediyelere de seslenerek, “Geçtiğimiz Ramazan Bayramında alanlarımıza ciddi teveccüh oldu. Ciddi  yoğunluk yaşadık.

Yoğunluk hafta sonları devam ediyor. İlgili belediye başkanlarından çöplerin alınmasını istiyoruz. Bu konuda belediyelerin hassas olmasını talep ediyoruz” dedi.

 

Bu haber 543 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...