Eğirdir’de 8 Subay ve 1 yurt müdürü tutuklandı

23 Temmuz 2016 13:11

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görevli 1 albay, 1 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı ve 3 teğmen ile 1 yurt müdürü tutuklandı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, darbe girişimiyle bağlantılı olduğu belirlenen Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görevli 1 albay, 1 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı ve 3 teğmeni gözaltına aldı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince 'Anayasal düzene karşı işlenen suçlar' kapsamında tutuklandı.

YURT MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

Yine soruşturma kapsamında özel bir yurtta arama yapıldı. Bilgisayar hard disklerine ve bazı evraklara el koyan polis, yurt müdürü Bünyamin Başar'ı gözaltına aldı. Başar, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince, 'FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak', 'Terör örgütü adına faaliyette bulunmak', 'Suça konu delilleri kaçırmaya ve yok etmeye çalışmak' suçlarından tutuklandı.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Eğirdir İlçe Müftüsü Sait Ekerim, 10 Diyanet personeli, Devlet Su İşleri 18'inci Bölge Müdürlüğü'nde görevli 5 mühendis, Isparta Kredi Yurtlar Müdürlüğü'nde görevli 3 personel de açığa alındı.

Bu haber 501 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...