Şehit polis için Emniyet’te uğurlama töreni düzenlendi

23 Temmuz 2016 13:18

Gönen ilçesinden görev yaptığı il merkezindeki Gülistan polis merkezi amirliğine giderken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 32 yaşındaki polis memuru Serkan Erkartal için Isparta Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene, Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Çokdinç, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, sivil toplum ve meslek odalarının temsilcileri mesai arkadaşları, ailesi ve yakınları katıldı.

Tören alanına gelen Vali Günaydın, polis memurunun ailesine başsağlığı diledi. Polis memurunun Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracından alındı. Bu sırada eşi Gülistan Erkartal’ın feryatları yükseldi. Polis memuru Erkartal için saygı duruşunda bulunuldu ardından ruhu için Kur’an-ı Kerim ve dua okundu.

Polis mangası tarafından tabut omuzlara alınmadan önce, eşi Gülistan ve babası Ahmet Erkartal tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Polis eşinin ‘Bakmaya doyamadığım Serkanım’ feryadı yürekleri dağladı. Polis memurunun cenazesi yeniden cenaze aracına konulduktan sonra babayı teselli eden Vali Şehmus Günaydın, ‘Oğlunuz göreve gelirken vefat etti. Bizim için görev şehididir’ dedi. Baba Erkartal, oğlunu şehit mezarlığına defnetmek istediklerini söyledi. Vali Günaydın, bunun için Karabük Valisi ile görüşeceğini aktardı.

Serkan Erkartal’ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Karabük’e uğurlandı.

 

 

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...