FETÖ ile irtibatlı öğretmenler için istihbari çalışma yapılıyor

23 Temmuz 2016 13:19

Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü, FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik titiz bir çalışma yürüttü, görevden uzaklaştırılma süreci kapsamında 500 civarında öğretmenin adı istihbari çalışma için Emniyet'e bildirdi. 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirilen terörist darbe girişimi sonrasında kamu, kurum ve kuruluşlarında terör örgütü FETÖ/PYD'ye yönelik büyük bir temizlik başlatıldı.

Örgütün yaygın olarak teşkilatlandığı eğitim alanında olağanüstü gelişmeler yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda il müdürlükleri özel çalışma ekipleri oluşturdu. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü de ilimizdeki FETÖ ile irtibatlı kamu personeli ve özel öğretim kurumları ile buralarda çalışan Bakanlık onaylı öğretmenlere yönelik çalışmasını tamamladı.

MİLLİ EĞİTİM TEYAKKUZDA

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda FETÖ ile irtibatlı kamu personeli ve özel öğretim kurumlarına ilişkin titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Kendisinin başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü'nde oluşturulan özel ekibin, teşkilat bünyesindeki tüm kamu çalışanlarının durumunu değerlendirdiğini anlatan Can, "arkadaşlarımız titiz bir çalışma yaptı. Hala çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlığımız ve Valimizin emirleri doğrultusunda FETÖ örgütü ile irtibatlı olduğu şüphesi olan personellerimizi belirledik. Milli Eğitim Bakanlığımız da bir isim listesi gönderdi. Bizim yaptığımız çalışmalar ve Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar ile ortaya çıkan isimler Emniyet Müdürlüğümüze bildirildi. Burada yapılacak istihbari çalışmalar sonucunda terör örgütü ile irtibatlı olduğu anlaşılan kamu personeli açığa alınması için Valilik oluruna sunulacak. Sayın Valimizin oluru ile FETÖ ile irtibatlı kamu personelleri açığa alınacak" dedi.

500 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINABİLİR

Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, yapılan çalışmalarda FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen ve diğer idari personel sayısının 500'eyakın olduğu bilgisini doğruladı. Edinilen bilgiye göre, FETÖ ile irtibatlı olduğu tespit edilen kişilerin 200'ünün Bakanlık tarafından, 300'ünün de Milli Eğitim Müdürlüğü'nde oluşturulan özel ekip tarafından belirlendi.

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINA VE ÖĞRETMENLERİ TOPUN AĞZINDA

Öte yandan Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, FETÖ ile irtibatlı özel eğitim kurumları ve okullarla ilgili de çalışma yürütüldüğünü söyledi. Bu konuda atılacak adımlar için Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğü'nün emrinin beklendiğini belirten Can, kurumların, okulların ruhsatının ve burada çalışan öğretmenlerin Milli Eğitim olurlarının iptal edilebileceğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...