Damgacı Sokak küp taşı ile kaplanacak

29 Temmuz 2016 18:01

Isparta Belediyesi’nin Damgacı Sokak ve çevresindeki tarihi sokakların zemini için hazırladığı küp taşı projesi Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nca kabul edildi. Belediye, sokakta çalışmalara başladı.

Damgacı Sokak ve Çelebiler Mahallesi'ne giren sokaklarda asfalt çalışması yürütürken Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun engeline takılan Isparta Belediyesi, 8 aylık gecikme ile o bölgede mağduriyeti gideriyor. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje kapsamında, Damgacı Sokak ve çevresindeki tarihi sokakların zemini eski küp taş ile kaplanacak. Belediye, sokakta çalışmalara başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Akif Aslan, hazırlanan projenin Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nca onaylandığını açıkladı. Sokakların eski küp taşlarla döşenmesinin uygun bulunduğunu belirten Aslan, "bu çalışma öncesinde 10 gündür tarihi sokaklarda altyapı çalışması yürütüyoruz. Taş döşeme işlemine geçmeden önce kanalizasyon, su ve benzeri altyapı tesislerinin eksiklikleri giderildi, hat yenileme çalışmaları yapıldı. Önümüzdeki günlerde küp taş döşeme çalışmalarına başlanacak" diye bilgi verdi.

 

Bu haber 821 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...