Tekstil Mühendisliği Türkiye ikincisi oldu

29 Temmuz 2016 18:03

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Çağlar Sivri yürütücülüğünde bölüm öğrencisi Evren Boyraz tarafından geliştirilen "Dokusuz Yüzey Desteğiyle Gerilim Sönümleyici Yeni Nesil Kord Bezlerinin Geliştirilmesi" isimli proje, Otomotiv İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen “5. Otomotiv Ar-Ge Proje Pazarı”nda Türkiye ikincisi oldu.

Gebze TÜBİTAK MAM Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen, ülke genelinde katılımcıların bulunduğu proje pazarında, 553 proje arasından ikinciliğe layık görülen projeyi geliştiren SDÜ’lü akademisyenler, ödüllerini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın elinden aldı.

İki yıl sürecek olan bu projede; dokusuz yüzey ile birlikte kompozit yapı şeklinde kullanarak gerilim azaltıcı, ekolojik, ses emilimi ve yakıt tasarrufu sağlayan bir tekstil yapısı elde edilmesi hedefleniyor. Otomotiv sektörü için kullanılan kord bezlerinde çok daha iyi derecede stres azaltıcı, geniş frekanslarda titreşim emme kabiliyetine sahip ve dolayısıyla ses emici özelliği bulunan, çevre dostu tekstil yüzeyi geliştirilmesi beklenen proje ile dünyada ilk kez kord bezleri, dokusuz yüzeylerle (nonwoven) güçlendirilmiş olacak.

Bu haber 787 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...