‘Madenciliğin bugünü ve geleceği’ tartışıldı

8 Aralık 2012 12:39

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü ile Madencilik Kulübü, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla, sektör temsilcileri ve öğrencileri buluşturan “Madenciler Günü” isimli bir panel düzenledi.

Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelin açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Murat Küçükdere tüm madencilerin gününü kutlayarak katılımcılara teşekkür etti.
Madencilik Kulübü Akademik Danışmanı ve Maden Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Yakup Umucu da “Madenciler Günü”nü kutlayarak; mesleğe gönül veren ve bu uğurda yaşamlarını yitirenlere rahmet diledi. Umucu, panelin başarılı geçmesini temenni etti.
Konuşmaların ardından Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Altındağ’ın moderatörlüğünde, Batı Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Küçükyaman’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Maden Mermerciliği ve Geleceği” konulu oturuma geçildi. Oturumda, madenciliğin önemi vurgulanarak doğal taş sektörünün dünü, bugünü ve geleceği tartışıldı.
Panel oturumları “21. Yüzyılda Kömür Madenciliğinin Önemi”, “Türkiye’de Endüstriyel Hammaddelerin Kullanımı”, “Çimento Sektöründe Madenciliğin Önemi”, “Mezunların Gözünde: SDÜ ve Madencilik” konulu sunumlarla devam etti.

 

 

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...