ITKM OTOPARKI AÇILIYOR

29 Temmuz 2016 18:15

ITKM’deki 1700 araçlık otoparkın açılması için belediye çalışmalarında son aşamaya geldi. İlk etapta Mimar Sinan Caddesi başta olmak üzere, Cumhuriyet, 113 Cadde ile Kaymakkapıda araç park yasağı başlayacak. Araç park yasaklarının başladığı caddelerde daha önce planlanan bisiklet yolları devreye girecek. Yine caddelerde şehir süsleme sanatına da ağırlık verilecek.  

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi’nde (ITKM) bulunan 1700 araçlık otopark hizmete giriyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ITKM otoparkındaki çalışmaların devam ettiğini ve sembolik bir rakam karşılığında halkın kullanımına açacaklarını kaydetti. Başkan Günaydın, ITKM otoparkının da açılmasıyla birlikte caddelerdeki park yasaklarının geleceğini, bisiklet yollarının faaliyete geçeceğini söyledi.

Isparta Belediyesi, şu ana kadar belediye önü ve altındaki yer altı otoparklarını vatandaşların kullanımına sembolik rakamlarla sunarken, yine Çelebiler Otoparkı da tamamlanma aşamasına getirildi. Bunun yanında Valilik arkasındaki yer altı 2 katlı otoparkın yenilenmesi çalışmaları da devam ediyor. Bunun yanında Cumhuriyet Caddesi’nin arka bölümüne yapılması planlanan otoparkta 10 ay gibi bir sürede bitirilecek.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, otoparklar, araç park yasakları, bisiklet yolları ve şehir süsleme sanatına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITKM’deki 1700 araçlık kapalı otoparkın birkaç gün içerisinde açılabileceğini aktardı. Diğer otoparklarda olduğu gibi bu otoparkta da sembolik rakam uygulaması yapılacağına değinen Başkan Günaydın, Çelebiler Otoparkı ve diğer otoparkların da tamamlanmasıyla birlikte trafikte ciddi bir rahatlama oluşacağını söyledi.

Başkan Günaydın, bir ay içerisinde Mimar Sinan Caddesi’nden başlamak üzere araç park yasaklarının geleceğini duyurdu. Şehir içerisinde bulunan araçların otoparklara depolanacağını aktaran Başkan Günaydın, ITKM Otoparkının açılmasıyla birlikte de yine Cumhuriyet Caddesi’nde de araç park yasağına geçileceğini belirtti. Böylece Kaymakkapı, Cumhuriyet, Mimar Sinan ve hatta 113 Cadde’de park yasağı başlayacağını dile getiren Günaydın, “Caddelerimizdeki park yasaklarımızla birlikte bisiklet yollarımız da devreye girmiş olacak. Bu bizim için önemli bir projeydi ve bunu gerçekleştiriyoruz. İnsanların huzurlu bir şekilde yaşamalarını istiyoruz, caddelerimiz bisikletlerle dolacak” dedi.

Otoparklar ve cadde araç park yasaklarıyla birlikte yine caddelerdeki şehir süsleme sanatının da ağırlık kazanacağını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, caddelere heykeller, çiçeklendirme çalışmaları yapılacağını aktardı. Günaydın, şehrin daha da güzelleştirilmesi amacıyla devlet yapılarının dış cepheleri için de belediyedeki 7 mimarın çalışma sürdürdüğünü söylerken, “Yaşanabilir şehirlerarasında birinci olmak yeterli değil. Şehrimizin çok daha iyi olması için çalışıyoruz ve daha iyi olacak. Bunun için belediye olarak seri şekilde çalışıyoruz. Yapılan bu çalışmaların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...