SD Havalimanı’nda çevre halkı nöbette

2 Ağustos 2016 18:12

15 Temmuz gecesi Eğirdir Dağ Komando Okulundaki askerlerin uçakla Ankara’ya götürülmek istendiği Süleyman Demirel Havalimanı, o günden itibaren hem Keçiborlu hem Gönen ilçe sakinleri tarafından ‘demokrasi nöbeti’ ile kıskaca alındı.

15 Temmuz gecesi Eğirdir Dağ Komando Okulundaki askerlerin uçakla Ankara’ya götürülmek istendiği Süleyman Demirel Havalimanı, o günden itibaren hem Keçiborlu hem Gönen ilçe sakinleri tarafından ‘demokrasi nöbeti’ ile kıskaca alındı. Sadece vatandaşlar değil, İl Özel İdaresi, DSİ ve belediyelere ait araçlarda havalimanını doğabilecek bir olumsuzluğa karşı kuşatmış durumda. Buradaki Demokrasi Nöbetlerine Gönen Kaymakamı Coşkun Öztürk, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ve Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan da katılıyor.

ÖZTÜRK: VATANDAŞLARIMIZIN

BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ BİZE UMUT VERİYOR

Gönen Kaymakamı Coşkun Öztürk, bu cefakâr ve fedakar millete bu ciddi hainliği yapanları lanetlediklerini ifade ederek, “Vatandaşlarımızın birliği ve beraberliği bize umut veriyor. Bundan sonra bu tarz darbe girişiminde bulunacak olanlara vatandaşımız kendisini ve gücünü göstermiş oldu. Tankların önüne çıktı. Bundan sonrası için bunlar bize umut veriyor. Gecenin bu saatlerine kadar vatandaşlarımız buradalar. Her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır düsturu ile bu şer gibi gözüken bu girişim bizim için hayırlara vesile olacak diye düşünüyorum. Bu birlik ve beraberlik bunu gösteriyor. Bundan sonra ülkemiz, birlik ve beraberliğimiz, vatanımız inşallah böyle girişimlerle karşı karşıya kalmaz. Tekrar darbe girişiminde bulunanları lanetliyoruz. İnşallah onlar tarihin çöplüğüne gömülecekler ve lanetlenecekler. Bu millet hep hayırla yad edilecekler. Ben milletimize teşekkür ediyorum” dedi.

PARLAK: VATANDAŞIMIZ

MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMIŞTIR

Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak da, “Darbe girişimi, milletimize yapılan bu tuzak vatandaşımız sayesinde püskürtüldü. Vatandaşımız milli iradeye sahip çıkmıştır. Onun şehitlerimize, gazilerimize millet borcu var. Allah’a şükürler olsun ki milletimiz, millet iradesinden yana saf tutmuştur.

Tankların, topların üstesinden gelmiştir. Bunların tankla, topla yapamadığını vatandaşımız iman gücüyle yapmıştır. Bütün milletimize minnettarız, Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

ÜNVERDİ : BİRÇOK BATILI ÜLKE ASLINDA DEMOKRASİNİN

BEŞİĞİNİN ÜLKEMİZ OLDUĞUNU GÖRMÜŞTÜR

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ise dünyada darbelerin siyasi iktidarlara karşı yapıldığını ancak 15 Temmuz gecesi ülkemizde Fetullahçı terör örgütünün Türk Milletine karşı darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, “Vatandaşımızın vergileri ile alınmış silhalar vatandaşımıza doğrultulmuştur.

Bunları lanetliyoruz. Tarih bunları kesinlikle affetmeyecek. Tarih bunları yargılayacak. Darbenin kahramanları da yine halkımız olacak. Biz dünyaya demokrasi dersi verdik. Bu unutulmamalıdır. Kendisini demokratik gören birçok batılı ülke aslında demokrasinin beşiğinin ülkemiz olduğunu görmüştür. Şimdi burada saat gece 01. Buradaki kalabalığı, buradaki enerjiyi ve coşkuyu görüyorsunuz. Dünyanın hiçbir ülkesinde bunu göremezsiniz. Bu sadece milletimizin iman gücü, vatanseverliği, vatanın birliği ve bütünlüğüdür. Bununla ilgili tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı bildiriyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İnşallah milletimizin başına bundan sonra böyle olaylar gelmez. Böyle bir kalkışma inşallah bundan sonra olmaz. Olursa da karşılarında bulacakları topluluk bu topluluktur. Bu topluluk her zaman demokrasisine sahip çıkmıştır. Ben tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

DOĞAN: TEK MİLLET, TEK VATAN,

TEK BAYRAK, BÖLÜNEMEZ

Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan da, “15 Temmuz gecesi bir darbe kalkışması oldu. Gördüler ki; Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür ve bölünemez. Halkımız bunu tankın topun önüne vücudunu koyarak gösterdi. Ne diyoruz; tek millet, tek vatan, tek bayrak, bölünemez. Bölünemeyecek. Bunu halkımız gösterdi. Katılımları için tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde görüş belirtti.

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...