Eğirdir Tarihi Hızırbey Camisinde Tuvalet Sorunu Çözülüyor

4 Ağustos 2016 19:07

Batı Akdeniz Bölgesinin en eski camisi olan ve aynı anda 3 bin kişinin ibadet edebildiği Eğirdir Hızırbey Camisinde tuvalet sorunu çözülüyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme gelen tuvalet sorunu hakkında, Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın ilgili kurumlara vermiş olduğu talimat doğrultusunda çalışmalara başlandı.

Bu talimat doğrultusunda Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş’ın Başkanlığında bir araya gelen Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar ve Antalya 13. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı İbrahim Yaşar’ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde yerinde incelemelerde bulunan heyet daha sonra kaymakamlık makamında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü Ruhan Saral, Karayolları Bölge Müdürlüğü Proje Şefi Ayhan Bacak, Eğirdir Yolu Kontrol Mühendisi Seyhan Demirhan ve karayolları 135. Şube Şefi Adem Demirhan’ında hazır bulunduğu toplantı sonrasında açıklama yapan Kaymakam Abdullah Akdaş;   Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın talimatları doğrultusunda Kündekari Sanatının en iyi örneklerinden birisi olan tarihi Hızırbey Camisinin yapısını bozmadan tuvalet sorununu elbirliğiyle çözeceklerini söyledi.

Özellikle Cuma günleri cami etrafında oluşan yoğunluk nedeniyle araç trafiği ve yaya trafiğinde sıkıntılar meydana geldiğini belirten Kaymakam Akdaş; “Bu yoğunluk şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarında katılımıyla daha da artmakta. O nedenle bu alana lavabo-tuvalet ile birlikte alt geçit yaparak vatandaşın camiye rahat bir ulaşımını sağlamayı da düşünüyoruz” dedi.

Toplantı sonrasında alınan karar doğrultusunda ilgili kurumlar hazırlanacak olan ortak proje doğrultusunda hareket edecek. 

Bu haber 603 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...