Saat Kulesi Montaj Çalışmaları Başladı

4 Ağustos 2016 19:17

Isparta Belediyesi, şehir süsleme sanatı çalışmaları kapsamında toplam yüksekliği 26 metre olacak alt tabanı köfke, üst kısımları ise ahşaba işlenen gül motiflerinden oluşan saat kulesinin yapım çalışmalarını tamamladı. Yapım aşaması tamamlanan saat kulesinin, Özkanlar Kavşağı’na yerleştirilmesi amacıyla çalışmalara başlandı.

14 aydan buyana saat kulesinin yapımı için çalıştıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, saat kulesinin alt kısmının köfke taşından, üst kısımlarının ise ahşaptan oluştuğunu kaydetti. Saat kulesine her bakıldığında Isparta’yı anımsatacağını, uzun yıllar dayanacağını aktaran Başkan Günaydın, saat kulesinin ahşap kısmında Isparta’yı simgeleyen gül motiflerinin kullanıldığını belirtti.

Ahşap Ağaç Oymacılığı Merkezi’nin 7 yıl önce kurulduğunu ve çalışmalarda en üst noktalara ulaştığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, merkezin bugüne kadar Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi kapı ve pencerelerini, Gökkubbe Fuar Merkezi’nin ana giriş kapısının yapımını da gerçekleştirdiğini hatırlattı. Son olarak yapılan saat kulesinin Özkanlar Kavşağı’na montajının gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlandığını, temel kısmının yapımının bittiğini, statiklerinin kontrol edildiğini söyleyen Başkan Günaydın, ‘Bu eseri buraya dikeceğiz’ dedi.

Başkan Günaydın, saat kulesinin alt kısmının köfke taşından yapıldığını, imalatın atölyelerde gerçekleştirildiğini ve numaralandırıldığını söyledi. Günaydın, “Saat kulemizin parçaları imalat yerlerinde numaralandırıldı ve o sırayla buraya gelerek yerine montajlanacak” dedi. Saat kulesinin ana iskeletinin çelik konstrüksiyondan imal edildiğini ve yine saat kulesi için yangın, aydınlatma ve diğer her türlü tedbirlerin alındığını ifade eden Günaydın, “Sabırla çalışmanın ve gayret etmenin ürünlerini bugün alıyoruz. 14 aydan buyana çalışılıyor. Çok sayıda arkadaşımız bu işle uğraştı. Bu saat kulemizin de Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...