1/25 binlik plandaki eksiklikler gündeme geldi

8 Ağustos 2016 18:54

Isparta İl Özel  İdaresi’nce, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından tamamlanarak 25 Kasım 2015 tarihinde kesinleşen Isparta, Antalya, Burdur 1/100.000 Çevre Düzeni İmar Planı çerçevesinde İl Özel İdaresi’nce Isparta İl geneli için hazırlanan 1/25.000 çevre düzeni imar planının Isparta Belediyesi sorumluluk alanını kapsayan kısmının görüşülerek onanması teklifi Belediye Meclisi gündemine geldi. Bu konuda İmar Komisyonu raporu okunarak, kabul edildi. Komisyon raporunda planda 7 eksiklik olduğu belirtilerek, bu eksikliklerin giderilmesi ve ondan sonra meclisin onayına sunulması kararına varıldı. Meclis oybirliği ile bu raporu kabul etti.

İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, planla ilgili şunları söyledi: “Komisyonumuzca yapılan değerlendirmeler sonucunda ; 1/25.000 Ölçekli Isparta Çevre Düzeni Planı’nda 1-Otogar kuzeyindeki imar yolunun 1.derece yol olarak çevre yolu ile bağlantısı olacak şekilde plana işlenmesi.

2-Isparta-Eğirdir yolu üzerinde kesişen çevre yollarının tek kavşak ile düzenlenmesine yönelik gösterilmesi.

 3-Akkent Mahallesi, Davraz Mahallesi ve Çünür Yenişehir Mahallesi’nin plana yerleşik alan olarak işlenmesi.

4-Belediyemizin Koçtepe’de(Fandas) bulunan katı atık depolama alanının yerleşik alan olarak plana işlenmesi.

5-Sanayinin alanı bitişiğindeki hatalı işlenmiş spor alanının yerleşik alan veya sanayi alanı olarak plana işlenmesi.

 6-Isparta-Koçtepe-Baladız-Güneykent istikametinde bulunan yolun gelecekte havalimanı ile ulaşımı hızlandırmak için ulaşım derecesinin artırılması

 7-Fuar alanı ve sosyal altyapı alanı olarak ayrılmış olan alanının yeni formunun değiştirilerek fuar alanının sanayiye birleştirilmesi ayrıca yeni bir kent meydanı oluşturulması için düzenlenmesi ve değişikliklerin yapıldıktan sonra değerlendirilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur.”

Bu haber 540 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...