Davraz kış sporlarının gözdesi

8 Ağustos 2016 18:57

Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Çot, Davraz Kayak Merkezi’nde 5’inci telesiyejin kurulması için Kültür ve Turizm Bakanlığından İl Özel İdaresi hesaplarına 5 Milyon 500 Bin Lira ödenek gönderildiğini ve 3 milyon liranın da 2016 yatırım programında kullanılmak üzere ayrıldığını belirtti.

Kış turizminin önemli noktalarından biri haline gelen Davraz Kayak Merkezi, kış aylarında büyük ilgi görüyor. Sezonda ilginin yoğun olması nedeniyle 1 nolu telesiyejin çıkış ve iniş noktalarında aşırı yoğunluklar meydana geliyor. Bu yoğunluğun önlenmesi adına 5’inci telesiyejin kurulması için Kültür ve Turizm Bakanlığından İl Özel İdaresi hesaplarına 5 Milyon 500 Bin Lira bütçe ayrıldı. Ayrıca 3 Milyon TL’de 2016 yatırım programında kullanılmak üzere ayrıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Çot, bu konuda destek veren destek veren Vali Şehmıus Günaydın ile Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Said Yüce’ye teşekkür etti. Çot, “Davraz dağı kış sporları tesisi hızla bir gelişim göstermiş, özellikle yerli ve yabancı binlerce kayak sever kayak merkezimizden istifade eder konuma gelmiş, 1 nolu telesiyejin çıkış ve iniş noktalarında yoğunluk olmasından dolayı yeni bir tesis 5’inci telesiyej için 5 milyon 500 bin lira bakanlığımız tarafından il özel idaresi hesaplarına aktarılmıştır. Bunun yanında 3 milyon lira da 2016 yılı yatırım programına alınmıştır. Ödeneklerin temin edilmesinde desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’e ve Isparta Milletvekili Said Yüce’ye kurumumuz adına teşekkür ederim” dedi.

Davraz Kayak Merkezi’nin Türkiye genelinde ilk 5 kayak merkezi arasında gösterildiğini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Osman Çot, kayak merkezindeki tesislerin spor faaliyetlerine de ev sahipliği yaptığını söyledi. Çot, “Sürekli gelişmekte olan ilimiz Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin, turizm merkezi statüsünde kültür ve turizm koruma ve gelişme bölgesinde ilan edilmesi amacıyla bakanlığımızca çalışmalar devam etmektedir. Davraz kayak merkezinde alp disiplini, kuzey disiplini, tur kayağı, snowboard gibi sporların yanı sıra yazın da futbol, dağcılık, dağ bisikleti, yamaç paraşüdü yapma imkanı bulunmaktadır” dedi.

 

Bu haber 590 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...