İnternet kafelere denetimler sürüyor

8 Aralık 2012 13:59

İl Emniyet Müdürlüğü, ‘Güvenli Eğitim Kenti Isparta’ hedefiyle önleyici polislik hizmetleri ve denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda; 15.09.2012 - 03.12.2012 tarihleri arasında 126 internet kafenin denetimden geçirilerek, 21 işyerinin mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği, 

Ayrıca denetim yapılan 44 Playstation Oyun Salonlarından 6’sına idari işlem yapıldığı kaydedildi.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada; “İnternet kafeler, bilgi teknolojileri kullanımında ve bilgiye ulaşmada önemli bir görev üstlenmektedir. İnternet, günümüzde bilgi, sosyal iletişim, oyun ve eğlence gibi amaçlarla kullanılmakta, bu hizmetten umuma açık yer niteliğindeki internet kafeler vasıtasıyla da faydalanılmaktadır.
Çocuk ve gençlerimizin bilişim teknolojilerinin getirdiği kolaylıktan yararlanmak için ailelerin kontrolü olmaksızın internet kefelere gitmeleri beklenen faydanın yanı sıra bazı sorunları da beraberinde getirmektedir.
İnternet ortamında gerçek, faydalı, geliştirici yayın ve içeriklerle beraber özellikle çocuk ve gençlerin gelişimlerine olumsuz yönde etki edebilecek içeriklere erişimlerinin engellenmesi ve bu yolla suç mağduru olmalarının veya suça sürüklenmelerinin önüne geçilmesi amacıyla;
5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve kanuna bağlı İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince ilimizde faaliyet gösteren internet kafeler, oyun salonları personelimiz tarafından denetlenerek vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar titizlikle değerlendirilmektedir.
15.09.2012-03.12.2012 tarihleri arasında Ekiplerimizin internet kafelere 126 Denetim Gerçekleştirilmiş olup, mevzuata aykırı faaliyet gösteren 21 iş yerine Kabahatler Kanunu gereğince işlem yapılmıştır.
Ayrıca Playstation Oyun Salonlarına 44 Denetim Gerçekleştirilmiş olup, mevzuat hükümlerine aykırı hareket eden 6 iş yerine idari işlem yapılmıştır.
Toplum Destekli Polislik Kapsamında okullarımızda öğrencilere ve velilerine yönelik bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda güvenlik ve trafik tedbirlerinin anlatan seminerlerimiz tüm okullarımızda verilmektedir.
Personelimiz; okul aile birliği toplantılarına katılarak velilerle buluşup önerilerini alarak, ailelerin güvenli eğitime yapacakları katkılar hakkında bilgi vermektedirler.
Güvenli Eğitim Kenti Isparta hedefiyle önleyici polislik hizmetlerimiz ve denetmelerimiz kararlılıkla devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur!.

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...