Türkiye’yi güzel günler bekliyor

13 Ağustos 2016 17:57

 

TRT Haberde yaptığı ropörtajda  Milletvekili Said Yüce:

“ Türkiye’yi güzel günler bekliyor, kimse endişe etmesin”

 

 

TRT Haber’de darbe girişimi sonrasında yaşananları değerlendiren AK Parti Isparta

Milletvekili Said Yüce, ülkemize şuanda hukuk devletinin işlediğini ifade ederek, kimsenin endişe etmemesi gerektiğini belirtti.

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, önceki gün akşam TRT Haber’in canlı yayınına katılarak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yaşananları değerlendirdi. Kamuoyuna çağrıda bulunan Yüce, “Hukuk devleti işliyor kimse endişe etmesin. Emniyet ve teşkilatımızın bu hassasiyette olduğunu görmek beni memnun etti. 2016’nın fırtınalı şeyleri geride kalacak ve 2017’ye çok güzel günlerle gireceğiz. Hiç

kimse merak etmesin” dedi.

AK Parti Milletvekili Said Yüce, “Sayın Cumhurbaşkanımız Rusya’dan döndü. Güzel şeylerle geldi. Sadece bu değil, Avrupa ve Amerika’da gergin ortamın gerçek yüzlerini görecekler. Hem FETÖ’nün hem PKK’nın gerçek yüzünü görecekler. Türkiye’yi güzel günler bekliyor. Kimse endişe etmesin. Bu karanlık bulutlar dağılacak, parlak günler gelecek. Bunu ben bir kehanette bulunuyor değilim” şeklinde konuştu.

DİNİ YAŞAMAK İÇİN BAŞKA BİR ARACIYA GEREK YOK

Sunucunun “Diyanet yeniden yapılanma sürecinden nasıl çıkacak? sorusunu yanıtlayan Milletvekili Yüce, şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve İlahiyet camiamız da modernist ve reformist şeylerden uzak ama Kur’an’ın hakikatine uygun işler yapacağını ümit ediyorum. Burada STK’lar ve masum ve düzgün istikamette giden tarikatlar ve cemaatler, hepsi birlikte tüm milletimizle tedavi edilebilecek bir süreç bu. Bir sefer en başta şeffaflık. Örneğin bugün siz Amerika’da bir senatöre 5 bin dolar para yardım yaptığınızda, parayı kim yatırmış, nereye harcanmış şeklinde şeffaflık içerisinde görülebiliyor. Aynı şeylerin bizim tarikatlarımız, cemaatlerimiz, dini oluşumlarımız için de geçerli olması lazım. Nereden aldın bu kaynağı, nerede kullanılacak? Bunları ülkemizde somut göreceğiz. Şuanda ben devletin tüm kademelerinde bakanlar kurulunda ve başka yerlerde bunların konuşulduğunu görüyorum ve duyuyorum. Bu sarsıntının her şeye faydası oldu. Herkesin kendisini bir çek edip, fabrika ayalarına döndü. Fabrika ayarları derken Kur’an’ın ve sünnetin istikametinde olması kastediyorum. Toplum ve devlet bu noktada, üstelik bir de özgürlüklerin olduğu bir ortamda dinini yaşayabilecek. Artık başka bir aracıya gerek yok.

PARA TOPLAYIP AVM YAPIYORLARDI

Bediüzzaman hazretleri dine hizmet için hiçbir maksadı alet etmemek gerektiğini söylerken, o veya mesela Süleyman efendi, Mahmut efendi, Sami efendi tüm muhterem insanlar geçmişte hayatlarını kaybettiler ama çok güzel bir miras bıraktılar. Bunların hayatlarına baktığınız zaman bir kimseden küçücük dahi bir hediye kabul etmiyor. Bir şey alsa onun mutlaka karşılığını veriyor. Bunlar himmet, ondan bundan para topluyor. Bunu bir kısım insanlar fark etmişti ama şimdi herkes fark etti. Örneğin zekat var. Bunlar ne yapıyorlardı, buralarda zekat, kurban diye topluyorlardı, uzak ülkelerde gidiyorlardı örgüt adına AVM yapıyorlardı. Bu insanlar bunu size hayır için veriyorlardı. Bu maksadından çıkmıştı. Bu tüm toplumumuz için güzel neticeler getirecek. Bütün sıkıntılar geçecek.

EKONOMİK GELİŞMELER OLACAK

Ben Sayın Cumhurbaşkanımızla birkaç yurtdışı seyahatine katılmıştım. Hem Kafkaslar, hem Balkanlar hem de İslam dünyasına gitmiştik. Gerçekten bin yıldır İslam’a bayraktarlık yapmış olan kahraman Türk milleti ve ordumuz var. Bütün mağdur milletler ve İslam şuanda Türkiye’ye bakıyor. Önder ve ağabey olarak buradan bir şey bekliyorlar. Buradaki bu güzellikler ve temizlenme sürecinin arkasında inanılmaz şeyler olacak. Ekonomik gelişmeler olacak.”

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...