TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yoğun ilgi

16 Ağustos 2016 09:43

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine büyük ilgi

TEK EKSİK YURT BİNASI

 

Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisine yapılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl 204 kontenjanın tamamını doldurdu. Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı okula yerleşen 70 öğrencinin diploma puanının 70’in üzerinde olduğuna dikkat çekerek “buradan büyük mühendisler yetişecek. Bu çocuklar pratik içinde teoriyi öğrenerek ülkemize çok büyük katkı sunacaklar” dedi.

TEK EKSİK YURT

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bugün en önemli eksiğinin yurt olduğunu bildiren Mehmet Boyacı “öğrencilerimize yurt yapılması için Isparta Belediyemiz gereken arazi tahsisini yaptı. Projesini de bizzat Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın çizecek. Buradan eğitime gönül vermiş insanlara sesleniyorum, eğitime hizmetten geri kalmayın. Artık çocuklarımıza dinini ve insanına hizmeti öğreten bu devlet okullarına daha çok yardım edin” diye konuştu. Boyacı okulun tercih edilmesinde katkı yapanlara teşekkür ederek “Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’ın yurt yapımı konusunda öncülük edeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Gül Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı 15 Temmuz darbe girişimini yapan güçlerin eğitim alanında güç kazandıklarına dikkat çekerek “Ülke olarak 15 Temmuz darbe girişimi sonucu büyük bir uçurumun kenarından döndük. Bu ihanet kalkışmasına rağmen sonrasında milli menfaatlerimiz doğrultusunda çalışan üreten Anadolu insanını ön plana çıkaran gelişmeler, sanayici ve küçük esnaf olarak bizlerin geleceğe umutla bakmamızı sağlamaktadır.

ÖRGÜTÜN İNSAN GÜCÜ EĞİTİM ALANINDA YETİŞTİ

Eğer o mücadele zamanında başlatılmamış olsa ve 15 Temmuz gecesi Hükümet, Ordu ve Polis teşkilatımızın vatanperver evlatları Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eşgüdüm içinde hareket etmemiş olsa, Milletimize; “Ey Türk Milleti sen esaret altında yaşamaya razımızın” sorusu sorulamamış olacak ve sokağa dökülen halkın vatanına sahip çıkması mümkün olamayacaktı. Türk Milleti dünyada en eski devlet geleneğine sahip bir millettir ve bizim devlet geleneğimizde “Ulul emre itaat” düsturu vardır. Bu milletin bugüne kadar yaşanan darbelerde, başında bir lider olmadan sokağa dökülüp çapulculuk yapmamasını yanlış değerlendirenlerin hesabı tutmamıştır.

Bu örgütün en büyük tahribat yaptığı alanların başında yetişmiş insan gücü kaynaklarımızı kendi emelleri doğrultusunda sömürmesi gelmektedir. Bu örgüt en büyük rant ve geliri gençlerimizin ve ailelerinin üniversite hayalleri üzerinden elde etmiştir. Kendi dershaneleri, özel okulları vakıf üniversiteleri ve öğrenci yurtları kanalıyla insanımızı sömürebilmek için neredeyse bütün gençlere üniversite hayali pazarlamıştır. Böylece hem insanımızın milletine hizmet olsun diye yaptığı bağışları toplamış hem de kendi örgütüne eleman kazandırmıştır. Milletin dinini diyanetini öğrensin, vatanına milletine hayırlı evlat şuuruyla yetişsin diye gönderdiği çocuklarını, milletine kurşun sıkabilecek kadar şuursuz yetiştirdikleri ne yazık ki ortaya çıkmıştır” dedi.

ISPARTA TOBB LİSESİ EN ÖNEMLİ ÖRNEK

Kanlı darbe girişimini yapan örgüte karşı mücadelenin başladığı dönemde hükümetin eğitim alanında önemli kararlar aldığını hatırlatan Mehmet Boyacı sanayi içindeki meslek liselerinin bu noktada en önemli örnek olduğunu söyledi. Boyacı “Bu amaca yönelik olarak Isparta’mızda yapılan eğitim kurumlarının sembol okullarından biri de bildiğiniz gibi Sanayi sitemizin içinde geçen yıl eğitim öğretime başladı. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Isparta’mızda çalışıp üreterek iline ve ülkesine hayırlı evlatlar yetiştiren örnek bir eğitim kurumu olma yolunda ilerliyor. TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla sanayici ve esnaflar olarak bizler büyük bir gurur yaşadık. Geçmiş yıllarda öğrenci bulamayan, kontenjanının yarısını bile dolduramayan meslek liselerinin aksine TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıkladığı 204 kontenjanın tamamını doldurmuştur. Bizim için daha da sevindirici olan ilk 70 öğrencimizin diploma puanının 70’in üzerinde olmasıdır. Normal Anadolu Liselerinde 4 yıllık fakülte kazanması bile zor olan bu gençler İnşallah 10 yıl sonra Isparta’mızda ve Ülkemizde üreten ekonominin mühendisleri ve teknisyenleri olarak hizmet verecektir” şeklinde konuştu.

BU MİLLETİN ÇOCUKLARI

Boyacı açıklamasında şunları söyledi. “Şunu lütfen kimse aklından çıkarmasın; çalışmadan üretmeden muasır medeniyet seviyesine çıkmanın yolu yoktur. Gelişmeler göstermiştir ki, bu coğrafyada Türkiye’nin iyiliğini mazlum milletlerden başka kimse istememektedir. Bizim hem kendi geleceğimizi hem bu milletlerin geleceğini kurtarmamızın yolu, üreten rekabet edebilen ekonomilere sahip olmak, kendi arabamızı, silahımızı, tarım araçlarımızı ve diğer üretim araçlarını üretmemize bağlıdır. Dolayısıyla mazlum milletlerin ve milletimizin kurutuluşu başka ülkelerin ajanlarının eliyle değil kendi örf ve ananeleriyle yetişmiş üreten Anadolu insanının eliyle olacaktır.

Buradan eğitime gönül vermiş insanlara sesleniyorum, eğitime hizmetten geri kalmayın. Artık çocuklarımıza dinini ve insanına hizmeti öğreten bu devlet okullarına daha çok yardım edin. Okulumuzun yurdu için bizler arsa tahsisini sağladık. İnşallah bu şuurla hareket eden hayırseverler yardımıyla yurdumuzu da tamamlayıp bu fakir milletin gerçek ihtiyaç sahibi çocuklarını ülkemiz için hayırlı evlatlar olarak yetiştireceğiz.“

EL BİRLİĞİ İLE YAPALIM

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında bulunan arazinin yeniden yurt alanı ilan edilmesi ile öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamanın önünde hiçbir sorun kalmadığına dikkat çeken Boyacı “artık arazi sorunu çözüldü. Şimdi o alana öğrencilerimiz için bir yurt yapılması gerekiyor. Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın yurdun projesini de çizeceğini belirtti. Bizde hem Isparta halkı, hem esnaflar hem de Isparta’daki sanayiciler olarak yurt konusunda gereken desteği vermeye hazırız. El birliği ile okulun yapımı konusundaki sıkıntıları aştığımız gibi yurt konusunda ki sıkıntıları da aşacağımıza inanıyoruz. Yurt inşaatına en kısa sürede başlayarak gelecek eğitim öğretim dönemine bu yurdu yetiştirebilirsek öğrencilerimizde daha rahat eğitim görecek ve sanayi içinde kalifiye elemanlar yetişmeye başlayacak” diye konuştu.    

Bu haber 525 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...