Goalball heyecanı sona erdi

17 Ağustos 2016 09:44

Goalball heyecanı sona erdi

Isparta önemli bir organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Görme engellilere yönelik bir takım oyunu olarak son yıllarda tüm dünyada giderek yaygınlaşan Goalball Bayanlar ve Erkekler Yükselme Grubu Final Müsabakaları Isparta'da gerçekleştirildi.
Bayanlar Yükselme Grubu Final Müsabakaları Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Spor salonunda, erkekler ise 6 Mart Spor salonunda oynandı.
Goalball heyecanında final heyecanı Pazar günü yaşandı. Erkekler ve Bayanlar final müsabakaları çekişmeli geçti.
Final karşılaşmalarının sonunda Bayanlarda 1. Konya Mevlana Engelliler Spor Kulübü, 2. Konya Anadolu Selçuk Görme Engelliler Spor Kulübü, 3. Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü olarak 2. Lige yükseldi.
Erkeklerde ise 1. Manisa Şehzadeler Engelliler Spor Kulübü, 2. Bursa Altınokta Görme Engelliler Spor Kulübü, 3. Bursa Genç Osmangazi Görme Engelliler Spor Kulübü olarak 3. Lige yükselen takımlar oldu. Müsabakalarının ardından ödül töreni Pazar günü 6 Mart Spor Salonunda gerçekleştirildi. Dereceye giren sporcu, kulüplere madalya ve kupalarını Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ahmet Taşdemir ve İl Temsilcisi Ecir Tülcan Takdim etti.
Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin organizasyonda emeği geçen isimlere teşekkür belgelerini de takdim etti.
Ödül töreninde Federasyon Başkanı Çetin, Isparta'nın ev sahipliğinden oldukça memnun olduklarını söyleyerek, başta Isparta Valisi Şehmus Günaydın olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük'e teşekkürlerini iletti. Ödül töreni kulüplerin ve protokol üyelerinin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

Bu haber 533 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...