BÜYÜKGÖKÇELİ KÖYLÜLERİ ´KAVŞAK EYLEMİ´ YAPTI

17 Ağustos 2016 09:59

BÜYÜKGÖKÇELİ KÖYLÜLERİ
'KAVŞAK EYLEMİ' YAPTI

Isparta merkeze bağlı Büyükgökçeli Köyü'nün sakinleri geçtiğimiz gün “kavşak” eylemindeydi. 7 köy ve 2 ilçeyi birbirine bağlayan kavşağın kapatılmak istenmesine tepki gösteren Büyükgökçeliler, Isparta-Eğirdir karayolunu yarım saat trafiğe kapattı. Vatandaşlara jandarma müdahale etti.
Büyükgökçeli Köyü sakinleri, köy girişindeki kavşağın kapatılacağı haberi üzerine Isparta-Eğirdir karayolunu traktörlerle trafiğe kapattılar.
Köy girişindeki kavşağın Senirkent-Barla yoluna kaydırılacağını iddia eden vatandaşlar, kavşakta her gün trafik kazalarının meydana geldiğini belirterek, kavşağın kapatılmak istenmesine tepki gösterdiler.
Karayolları Bölge Müdürü ile yaptığı görüşme sonrası sorunun çözüldüğünü belirten Büyükgökçeli Köyü Muhtarı Ali Gündüz ise, “Şayet verilen söz yerine getirilmezse eylemimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Muhtar Ali Güzel ise bu kavşağın 7 köy ile 2 ilçeyi birbirine bağladığını ve Davraz Kayak Merkezi'ne, Merhum 9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in na'şının bulunduğu Çalça Tepe'ye, OSB'ye ve Havaalanına kestirme yol olduğuna değindi. Karayolları Şube Müdürü ile görüştüklerini, Ankara'da Genel Müdürlüğe kadar gittiklerini belirten Muhtar Güzel, bütün görüşmelerimizden bir sonuç alamadık. Bu proje devam ederse köylüleri durduramayız. Bugün yol kesme eyleminde bulundular. Yarın traktörlerle çıkacaklarını söylüyorlar. Biz kavşağında, yolunda kapanmasını istemiyoruz. Böyle bir projenin sonlandırılmasını istiyoruz dedi.”
Yolun trafiğe kapanması nedeniyle İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler de olay yerine geldi. Başta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Özdurhan olmak üzere ekipler vatandaşların yolu trafiğe açması için konuşma yaptılar.
Yarım saat trafiğe kapalı olan yol, Köy muhtarının Karayolları Bölge Müdürüyle yaptığı görüşmeden sonra trafiğe açıldı.

Bu haber 1236 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...