“15 Temmuz anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı”

17 Ağustos 2016 10:02

“15 Temmuz anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı”

SDÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Kolukırık'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen '15 Temmuz' anketinde ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı.
08-11 Ağustos 2016 tarihleri arasında 15 ile gerçekleştirilen ankette CATİ yöntemi kullanılarak yaş ve cinsiyet kotaları kullanılarak toplam 1436 kişi ile görüşüldü. Araştırmaya katılanların %55,4 erkek, %46,6 ise kadın katılımcılarla gerçekleştirildi.
Elde edilen sonuçlara göre; vatandaş darbeye mahkûm olmak istemediğini tüm gücüyle ortaya koydu. Vatandaş bugün olduğu gibi bundan sonra da demokratik çözüme vize verdiği görülmektedir.
Anket sonuçları darbenin toplumsal bir karşılığının olmadığı ve kaos planlarının geçersiz olduğunu göstermektedir.
İşte anketten çıkan çarpıcı sonuçlar:
Önümüzdeki süreçte ülkemizin gidişatını nasıl görüyorsunuz soruna ise katılımcıların çoğu 'daha iyi olacak' dedi.
Siyasi partilerin son dönemde birbiriyle kurdukları iletişim ve beraberlikten memnun musunuz sorusuna ise katılımların %92,7'si evet %7,3'ü ise hayır cevabını verdi.
Katılımcılara sorulan darbe girişiminin vatandaşa yansıyan ekonomik etkisi oldu mu sorusuna ise %60,8 hayır cevabı verilirken %39,2'si ise evet dedi.
Türkiye'nin FETÖ/PDY lideri Gülen'i iade talebine ABD'nin yanıtı ne olacak sorusuna ise katılımcıların çoğunluğunun inancı ABD'nin iade etmeyeceği yönünde, Ayrıca katılımcıların azımsanmayacak bir çoğunluğu ise Gülen'in başka ülke gönderileceği düşüncesinde.
VATANDAŞ TEHDİDİN ORTADAN
KALKTIĞINI DÜŞÜNMÜYOR
Katılımcılara sorulan 'Ülkemize yönelik tehdidin ortadan kalktığını düşünüyor musunuz sorusuna' katılımcıların %40,7'si evet, %59,3 ise hayır cevabını verdi.
Devlet kurumlarından FETÖ/PDY mensuplarının temizleneceğini düşünüyor musunuz sorusuna ise %70,9 evet %29,1 ise hayır dedi.

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...