Başkan Günaydın başarılı öğrencileri Altınla ödüllendirdi

18 Ağustos 2016 10:12

Başkan Günaydın başarılı öğrencileri Altınla ödüllendirdi

Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği tarafından kurs alan 141 öğrenciden 85'i Fen, Anadolu liselerini kazanırken, 56'sı da meslek lisesine girdi.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneği tarafından kurs alan ve bu doğrultuda üniversiteyi kazanan lise öğrencileri ile liseyi kazanan ortaokul öğrencilerini altın ile ödüllendirdi.
Konu ile ilgili olarak dün saat 10.00'da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın makamında bir ödül töreni düzenlendi. Törene; Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, Öğrenciler ve öğrencilerin velileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Günaydın şunları söyledi; “Oğuzata Eğitim ve Kültür Derneğimiz her yıl olduğu gibi bu yılda başarıyı yakalamıştır. Kendilerini kutluyorum. Bilindiği gibi burada okumak isteyip de sıkıntı çeken öğrencilerimizin okuması hedef alınmıştı. O amaca yönelik süratle gidiyoruz.
Derneğimiz tarafından verilen kurslar neticesinde 141 öğrencimizin 85'i Fen, Anadolu ve normal liseyi kazanma durumuna geldi. 56'sı da meslek lisesine geldi. Arzu ettiğimiz öğrencilerimizin en güzel bölümleri kazanmalarıydı. Bu öğrencilerimizin bir kısmı burada. Kendilerine takdir şeklinde birer altınla ödüllendirmek istiyoruz. Altın gibi olsunlar istiyoruz. Hayatları da altın gibi değerli olsun. 6 yılda Oğuzata bu noktaya geldi. Bu konuyu daha genişletmek, eğitim kalitesini de yükseltmek istiyoruz. Belirli amaca ulaştık ama bu bize yeter demiyoruz. Oğuzata'yı daha önceden olduğu gibi belediye olarak bundan sonra da destekleyeceğiz.
Bu öğrencilerimizin üniversite hayatlarını da desteklemek istiyoruz. Burasını bir baba yuvası gibi kabul edecekler. Diplomanızı alıp evinize dönene kadar bunu yapmak istiyoruz. Üniversitelerinize gittiğiniz zaman belediyeyi bir anne, baba ve yuvanız olarak görebilirsiniz. Ben İstanbul Teknik Üniversitesi'nden birincilikle mezun oldum. Şimdi de Isparta Belediyesi olarak birincilikler alıyoruz. Oğuzata'da şuanda birinciliğe yükseldi. Bu çocuklarımız üniversitede çok başarılı olacaklar. Buna inanıyorum. Ayrıca ailelerine ve çevrelerine birer yıldız olacaklar. O yıldız ailesiyle birlikte etrafına da ışık vermeye başlayacak” dedi.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın daha sonra, üniversiteyi ve liseyi kazanan öğrencilere altın hediyelerini taktı. Ödüllendirilen öğrencilerin isimleri ve kazandıkları okullar şöyle: Ahmet Alperen Kılıç – İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi. Elife Nur Yiğit – Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi. Rana Didem Görsün – Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi. Dudu Altıntaş – Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi. Yasin Çetin – İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği. Alperen Çalık – Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Zeynep Yeşilmen – Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Canan Gökçebay – Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Hande Yanç – Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Abide Nur Çuhadar – Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik.
TEOG sınavında başarılı olarak Anadolu Liselerine girmeye hak kazanan öğrencilerin isim ve kazandıkları okullar ise şöyle: Yusuf Oğuzkağan Kılıç – İstanbul Lisesi. Ramazan Saim
Kaşin – Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi. Edanur
Akkoç – Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi. Sema Çetintürk – Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi. Dilara Korkmaz – Ahmet Melih Doğan
Anadolu Lisesi.

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...