“Anasınıfı tercihi yaparken bir kez daha düşünün”

18 Ağustos 2016 10:14


“Anasınıfı tercihi yaparken bir kez daha düşünün”

Uzmanlar, okul öncesi eğitim kurumlarını hayata en iyi başlangıç yeri olarak görüyor ve
çocuklar için yaşamsal önemde olan bu dönemeçte, anne ve babaların okul tercihini yaparken dikkatli olmaya davet ediyorlar.
Uzmanlar, Ana sınıf tercihinde bulunurken, anne ve babaların özellikle okulun fiziksel yapısına dikkat etmeleri konusunda uyarıyor.
Peki, ideal okul binası nasıl olmalı?
Uzmanlar, ideal okul binasının dikey değil yatay bir yapıya sahip olmasını, mümkünse tek katlı olmasından yana. Tercih edilecek okulun, şehir trafiğinden ve sesten uzakta olması çocukların gelişimi açısından önemli görülen bir kriter. Uzmanlar ayrıca kış için kapalı bir bahçeye sahip olan okulların çocukların dört mevsim hareket etmelerine imkân sağlaması bakımında çok önemli olduğunun altını çiziyorlar.
Isparta'da bu kriterlere sahip olan bir okul var: TED Isparta Koleji
TED Isparta Koleji Ana sınıfları 1400 m² kapalı alanı, bahçeye açılan sınıfları, tropikal kış bahçesiyle ve uzmanların ideal okul olarak gösterdiği yatay yapılaşmasıyla bu kriterleri fazlasıyla yerine getiriyor.
TED Isparta Kolejinin Ana sınıflarının asıl farkı öğrencilere verilen eğitimde
Uzmanlar, Okulun fiziki şartları kadar önemli diğer bir konunun da anasınıflarında uygulanan eğitim programlarının niteliği olduğunu söylüyorlar. Uzmanlara göre anasınıfı eğitiminde en önemli nokta çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini geliştirecek derslerin bir arada ama konusunda uzman öğretmenler tarafından verilmesi olduğunu belirtiyorlar.
TED Isparta Koleji işte bu noktada Isparta'da emsallerine göre fark yaratan bir okul.
Derslerde çocukların anadilini geliştirmeye yönelik çalışmalara ek olarak TED anasınıfı öğrencileri İngilizce ile tanışıyor. Anasınıfı öğrencileri aldıkları bu İngilizce eğitimle ileri sınıflarda yabancı dil öğrenimi konusunda kalıcı bir temel oluşturuyorlar.
TED Isparta koleji anasınıflarında en önemli ders satranç. Çünkü satranç dersleriyle çocukların hayal güçleri ve inovatif düşünceleri harekete geçiriliyor ve böylece ileri yaşlarda çocukların her kademede ihtiyaç duyacakları yorumlama ve analiz kabiliyetleri geliştirilmiş oluyor. El ve zihin becerilerini geliştirmek için origami dersi, problem çözme ve duygusal becerileri geliştirmek için yaratıcı drama dersi, ritim duygularını geliştirmek için müzik dersi, psikomotor becerilerini geliştirmek için jimnastik dersi, mantıksal düşünce becerilerini geliştirebilmek için algoritma ve kodlama ile bilişim teknolojileri dersi, hayallerini yansıtabilecekleri görsel sanatlar dersleri TED Isparta Kolejinin anasınıflarda çocuklara sundukları imkânlar arasında. Ancak altı çizilmesi gereken bir nokta var. O da bütün bu derslerin branş öğretmenleri tarafından veriliyor olması.
Yani TED Isparta Kolejinin ana sınıflarında her bir dersin öğretmeni ayrı.

Bu haber 637 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...