“Geleceğin Meslekleri’ hakkında bilgilendirildiler

8 Aralık 2012 14:31

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Murat ALİ Dulupçu; TED Isparta Koleji lise öğrencilerine “ Geleceğin Meslekleri; Fırsatlar Ve Tehditler” konulu bir seminer verdi.

Bildiğimiz mesleklerin dışında yeni uzmanlık alanı gerektiren birçok alanla karşı karşıya olduğumuzu fakat hayatımızı çevreleyen uğraşılar sebebiyle bazı seçenekleri göz ardı ettiğimize değinen Dulupçu, TED Isparta Koleji lise öğrencilerine hayallerini ve ideallerini geniş tutmanın gerekliliğinden söz etti.

Meslekleri tanımanın ve sahip olunacak mesleğin hangi işleri yaptığının çok iyi bilinmesi gerektiğine değinen Dulupçu; yapacakları mesleği, işi sevmenin o işi hobi olarak yapmanın güzel yönlerini anlatarak, yapılan mesleğin hayat tarzını belirleyecek yani hayatın ne yöne gideceğini etkileyecek önemli bir unsur olduğunu söyledi.

Diplomanın sadece kapıyı açacak bir anahtar olduğunu, kapı açıldıktan sonra neler yapılacağının kişiye kaldığını söyleyen Dulupçu; TED öğrencilerinin iyi bir yabancı dil eğitimi gördüklerini söyleyerek, günümüzde en az iki yabancı dil bilmenin gerekliliğinden söz etti. 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...