Sarıidris Kasabası Mantar ve Çilek üssü olacak

19 Ağustos 2016 09:21

Sarıidris Kasabası Mantar ve Çilek üssü olacak


Sarıidris Kasabasında 2007 yılında 17 üreticiyle başlayan mantarcılık projesi, aradan geçen zaman diliminde çığ gibi büyüyerek bugün 120 üreticiyle günlük ortalama 4 ton üretim kapasitesine ulaşmış durumda.
Isparta İl Özel İdaresinin %50 hibe desteğiyle başlatılan proje kapsamında mantar üretiminden günlük kasaba ekonomisine 15 bin liralık katkı sağlandığını belirten Eğirdir Sarıidris Kasabası Belediye Başkanı Ramazan Pala, olaya sadece ekonomik yönden bakmadıklarını belirterek şöyle konuştu; “Mantar yetiştiriciliği aynı zamanda kasabada imece geleneğinin devam ettirilmesi ve komşuluk- akraba ilişiklerinin canlı tutulması bakımından çok çok önemli. Kasabada hasat dönemi başladığında herkes birbirine yardıma koşar” dedi.
Üretilen mantarın doğrudan İstanbul pazarına gittiğini belirten Başkan Pala; İstanbul halinde Sarıidris mantarının kalitesi bakımından aranılan bir ürün olduğunu ifade ederek; “Biz kasaba halkı olarak mantar işini başardık. Sarıidris Kasabası mantar üretiminde Türkiye genelinde Antalya Korkuteli'nden sonra ikinci üretim merkezi konumuna geldi. Bu başarı şunu gösterdi ki; Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğinde her alanda başarılı olacaktır” dedi.
Mantar yetiştiriciliğinde olduğu gibi yayla şartlarında çilek yetiştiricilinde de iddialı olduklarının altını çizen Başkan Pala; “Bu sene 23 üretici kardeşimiz 40 dönüm alana çilek ekimi yaptı. Biz belediye olarak mantarda olduğu gibi bu kardeşlerimize de yardımcı olduk. Allahın izniyle önümüzdeki seneden itibaren 250 tonun üzerinde çilek üretmeyi hedefliyoruz” dedi.
Son olarak destek olan herkese kasaba halkı adına teşekkür eden Başkan Pala; “Tabi bütün bunlar kendiliğinden olmuyor. Özverili bir şekilde çalışarak ülke ekonomisine katma değer sağlayan kasaba halkı başta olmak üzere, bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Sarıidris halkının üretime meyilli çalışkan insanlardan oluştuğunu vurgulayan Eğirdir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut ise; 7/24 üreticinin hizmetin olduklarını ifade ederek; “Özellikle kışın boş olan işgücünün ekonomiye kazandırılması bakımından mantar yetiştiriciliği çok önemli. Bu doğrultuda Sarıidris kasabasında mantar üreticilerine her türlü teknik desteği sağlıyoruz” dedi.

Bu haber 594 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...