Kara Havacılık Okulunun nakil takvimi belli oldu

20 Ağustos 2016 09:30

Kara Havacılık Okulunun  nakil takvimi belli oldu

Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, Güvercinlikteki Kara Havacılık Okulu'nun Isparta'ya taşınma sürecinin 22 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başlayacağını açıkladı.
SAVAŞ PİLOTLARI EĞİTİM ISPARTA'DA
Dost ve müttefik yabancı ülkelerin savaş pilotlarının eğitimi de Isparta'da verilecek.
Süleyman Demirel Havalimanı yanında 3 Milyon M2'de kurulan Kampus'ta toplamda 3 Bin personel görev alacak.
1 ALAY DAHA KONUŞLANDIRILACAK
Bakan Fikri Işık, Isparta'ya Kara Havacılık Okulu'nun yanı sıra 1 Alay daha konuşlandırılacağını ve müttefik ülkelerin savaş pilotlarının da Isparta'da eğitim göreceğini kaydetti.
Işık, süreci şöyle analiz etti: ''Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarımızla koordineli bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah bu hafta pazartesi günü ilk sevkiyat gerçekleşecek. Onunla ilgili Kara Kuvvetlerimizin bize verdiği bilgi, önümüzdeki pazartesi günü ilk sevkiyatı Ankara'dan Çankırı'ya yapacağız. Çünkü orada zaten daha önceden hazırlanmış bir yerimiz, kışlamız var. Bu sevkiyat gerçekleşecek ve 15 Eylül'e kadar buradaki zırhlı araçlar taşınmış olacak, planlamamız ona yönelik. Ondan sonra da birliklerin taşınmasını hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz."
Gaziantep'e, Çankırı'ya, Şereflikoçhisar'a, Çorlu'ya, Isparta'ya, Burdur'a gidecek birliklerin olduğuna dikkati çeken Işık, "Bunlar, daha önceden de zaten planlanmış çalışmalardı, bu pazartesi günü inşallah ilk sevkiyatlara başlamış olacağız ve 15 Eylül'e kadar da bu zıhlı araçların, helikopterlerin belli bir kısmının en azından, Ankara'da ihtiyaç duyulanların dışındaki kısmının sevkiyatını gerçekleştirmiş olacağız." ifadesini kullandı.
KARA HAVACILIK OKULU
KAMPUS: » 3 Milyon M2
UÇAK PİSTİ: » 2
HELİKOPTER PİSTİ: » 2
UÇAK APRONU: » 1
HELİKOPTER APRONU: » 2
TAKSİ YOLU: » 8
OKUL KARARGÂHI: » 1
MEYDAN HAREKÂT BİNASI: » 1
ARAMA- KURTARMA VE İTFAİYE: » 1
HANGAR: » 3
REVİR: » 30 ('- Klinik Kapasite –')
TUGAY TİPİ DİSİPLİN CEZAEVİ: » 1
TESHİN MERKEZİ: » 3
ÖĞRETİM BAŞKANLIĞI: 1
UÇUŞ TAKİP BİNASI: » 1

Bu haber 537 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...