Belediye Başkanı Günaydın:

20 Ağustos 2016 09:36

Belediye Başkanı Günaydın:

“ Isparta Belediyesi’ne düşmanları, hainleri yendik”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediyesi'ne düşmanların, hainlerin yaptığı operasyonu yaptıkları yatırım ve hizmetlerle yendiklerini belirterek; “Şimdi onlar hapislere giriyorlar. Şerefimizi, şanımızı koruduk” dedi.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün Çayboyu'ndaki Etnografya Müzesinde yaptığı açıklamada, FETÖ terör örgütüne adeta ateş püskürdü. Günaydın, söz konusu örgütün 2011 yılında kendisi ve belediyeyi de hedef aldığını belirterek, düzenlenen operasyondan zaferle çıktıklarını söyledi.
Bu örgüte hizmet eden herkesin gereken cezayı alması gerektiğini ifade eden Başkan Günaydın şunları söyledi; “2011 yılında büyük bir salonda Isparta'ya bir açıklama yapmıştım. 15 Ocak Isparta Belediyesi'nin miladıdır, bundan sonra yatırımlar, çalışmalar yapacağız demiştik. Bu miladı açıklayınca bizim telefonlar, evlerimiz dinlenmeye başladı. 6 araç bana tahsis edildi ve her yerde takibe alındık. Sonra da Isparta Belediyesi'ne operasyon yaptılar. O operasyon yapanlar yurdumuzu başkalarına teslim etmek isteyenler, ülkenin beslediği, general seviyesine yükselen hainler ve FETÖ'culardır.
Türkiye'yi başka ülkelere, Amerika'ya teslim etmek istediler. Hepimizin aldandığı, çocuğumuzu verdiğimiz okullarla da bizi kurt maskesi haline getirdiler. Okullarda bir yerde gösteri malzemesiydi. Hakikaten eğitimi, gösterisi güzeldi. Bunu dış ülkelere yaydılar. Ali Kırca 17 yıl önce televizyonda program yaptı. O gün programa katılanların kimisini yok ettiler, kimisine entrikalar uyguladılar. 17 yıldan bu yana bu okullar maske olarak kullanıldı. İstedikleri yere sızdılar. Bizde bu adamlar okutuyor, dindar adamlar dedik.
Çoğumuz o okullara çocuklarını verdiler. Hatta adliyenin en üst makamındaki insanlar da verdi. Herkes verdi. Vermeyen var mı diye sorarsan o çok azdır, veren ne kadar derseniz sayamazsınız. Demek ki burada insanlar devletin en üst makamının kandırıldım dediği gibi vatandaş da kandırıldı. Bunu millet olarak bilmeliyiz. Bundan sonra kanmamalıyız. Esasen de çok çalışmalıyız. İlim yuvaları, üniversiteler FETÖ'cu olmayacak. SDÜ'de onlarca FETÖ'cü hoca ortaya çıktı ve orası adeta FETÖ'nün yönetim merkezi olmuş. Isparta Belediye Başkanı olarak buna üzülüyorum.
Dün ülkemizde 4 şehrimizde patlamalar oldu. Bu da onların B planıydı. Patlamalarda 15 civarında şehidimiz ve çok sayıda yaralımız var. Şehitlerimize rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz'da başarısız oldukları için B planına geçtiler. Şuanda Türk Milleti haçlı ordusuyla karşı karşıya. Adı nedir, PYD'dir, PKK'dır. Aslında bu haçlı saldırısıdır. Bu hiç durmayacaktır. Biz bunların hakkından fersah fersah gelmek mecburiyetindeyiz. Uyumayıp, uyanık olmak zorundayız. Bütün kurumlarımız olağanüstü çalışmak zorunda. İlim yuvalarımız başta olmak üzere. Öyle topunu, tüfeğini, silahını çoktan yapmak zorundayız. Daha da ileri gitmek zorundayız. İşte o zaman kuvveti ve başarıyı elde ettiğimiz zaman bu ülkeye barış gelir. Başka türlü barış gelmez. Bu vatan bizim. Onun için çok çalışmalıyız.
Isparta Belediyesi'ne yapılan operasyondan sonra yapamayacağımız gücü başardık. 260 kilometre dayanıklı asfalt döşedik. 280 kilometrenin üzerine yağmur suyu boru hatları döşedik. 10 bin adet dağıtılmış ızgara döşendi. 21 kilometre 110 çapında büyük demirli betonlarla şehrin altından dışarıya taşıma boruları döşedik. Geçen gün biraz yağmur yağdı biraz sular çıkmış. Sonra hepsi o borulardan gitti. Başka vilayetlerde o kadar yağmur yağdığında arabalar sürüklenip gidiyor. Aynı 60 litre bizde de yağıyor. Bizim hiç arabalar sürüklendi mi? Bize biraz yağmur yağdığı zaman hemen haber yapıyorlar. Ama gerçekler böyle. Çok şükür şehir içi sel felaketlerinden aşağı yukarı kurtulduk. Bunları operasyondan sonra yaptık. Sonucunda Isparta zenginleşti. Belediyemize yapılan operasyondan sonra nasıl çalıştıysak bu büyük facia olayından sonra Türkiye Cumhuriyeti'nde en ücra köşeye kadar çalışılması gerekir. Bizim gibi çalışan milletler var. Başta Japonlar biraz da Almanlar var. Ama onları da övesim gelmiyor.
Isparta Belediyesi'ne düşmanların, hainlerin yaptığı operasyonu yendik. Şimdi onlar hapislere giriyorlar. Şerefimizi, şanımızı koruduk” dedi.


“ Borçlarımızı yapılandırdık”

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, borçların yeniden yapılandırılması kanunundan yararlanarak 111 milyon liralık borçlarını yapılandırdıklarını ve bunun 85 milyonunu ödediklerini, 26 milyon lirasını ise taksitler halinde ödemeye devam ettiklerini söyledi.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün yaptığı basın toplantısında Belediye'nin borçları ile ilgili olarak ayrıntılı açıklamalarda bulundu.
Konu ile ilgili olarak dün saat 10.00'da Prof. Dr. Turhan Yazgan Etnografya Müzesinde basın toplantısı düzenleyen Başkan Günaydın, toplantıda yaptığı konuşmada; “2010 yılı ve öncesi tüm borçlarımız 6111 sayılı borçların yeniden yapılandırılması kanunundan yararlanılarak; SGK 21 Milyon TL, Emekli Sandığı 6 Milyon TL, Maliye 24 Milyon TL, TEDAŞ Elektrik 23 Milyon TL olmak üzere toplam 74 Milyon TL borcumuza karşılık yapılandırma yapılmıştır.
Nisan - 2014 tarihinde 6552 sayılı borçların yeniden yapılandırılması kanunundan yararlanılarak; SGK 9 Milyon TL, Emekli Sandığı 9 milyon TL, Maliye 11 Milyon TL, Tedaş Elektrik 5 Milyon TL, Baka Kalkınma Ajansı 3 Milyon TL olmak üzere; 6552 sayılı kanun kapsamında toplam 37 Milyon TL borcumuza karşılık yapılandırma yapılmıştır.
Toplamda 111 Milyon TL borcumuz yapılandırılmıştır. Bu yapılandırma borcumuzun 85 Milyon TL'si ödenmiştir. Geriye kalan vadesi gelmemiş 26 Milyon TL'si ise taksitler halinde zamanında ödenmeye devam edilmektedir. Ayrıca SGK-Maliye-TEDAŞ-Emekli Sandığı-Kalkınma Ajansı ve tüm kurum ve kuruluşlara cari dönem borçları düzenli olarak ödenmektedir.
Bu kurumların hiç birine vadesi geçmiş cari dönem borcumuz bulunmamaktadır. Tüm esnaf ve müteahhitlerin borçları aksatılmadan ödenmeye devam edilmektedir. Ayrıca belediyede tüm maaşları hiç aksatmadan ödüyoruz. Aşağıda bir taş fabrikamız var. Orada ödemelerde geçmişte aksamalar oldu. Halen daha zorlanmamız da oluyor. Böyle bir borçtan bu rakamlara gelen bir belediye de yok. Bunu araştırdık oranlarıyla araştırdık. Bu konuda Türkiye'de önde geliyoruz. Yukarıda fabrikayı kurduktan bu yana devlete 5,5 milyon lira vergi ödemişiz.

“Bu tesisler Türkiye'ye örnek olacak”  

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 29 Ağustos'ta üç zafer birden kutlayacaklarını belirterek 29 Ağustos 2016 Pazartesi günü yapacakları açılış ve temel atma töreni programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Günaydın; “30 Ağustos gecesi balo oluyor. O yüzden her yıl belediye olarak yaptığımız bayram kutlamasını 29 Ağustos'a aldık. Valimizin de fikridir bu. 15 Temmuz'da milletimizin kazandığı zaferi de buraya ekliyoruz. 2 aydan bu yana Ahmet Özhan ile Emel Sayın çalışma yapıyorlar. Zafer Bayramı konseri için çalışıyorlar. Bazı arkadaşlar Zafer Bayramı'nda eğlence yapıyorlar diyorlar. Bizim 3 zaferimiz var. Birisi 30 Ağustos, ikincisi 15 Temmuz'daki zaferimiz, üçüncüsü ise temel atma ve açılışlardır” dedi.
Başkan Günaydın,29 Ağustos'taki açılışı yapılacak ve temeli atılacak tesisleri de bir kez daha açıklayarak; “29 Ağustos'ta temel atma ve açılış törenimiz var. O gün 6 tesisimizin açılışını, 9 tesisimizin de temelini atacağız. O gün, Belediye önünde 150 araçlık otoparkı, 350 araçlık Çelebiler Otoparkını, 1700 araçlık ITKM otoparkını, 265 araçlık Halı Sarayı otoparkını, Demirköprü'de yeni yaptığımız Gaziler Parkı'nı ve Batkıkent'teki Gökkubbe Uluslararası Fuar ve Gösteri Merkezi'ni törenle hizmete açacağız. Bu açılışını yapacağımız 6 tesisin yanı sıra yine aynı gün; 250 araçlık Valilik arkasındaki otoparkı, Çünür Mahallesindeki 200 dönüm üzerine yapacağımız Yeni Otogar, Pirimehmet Mahallesi'nde 300 araçlık katlı otopark, Özkanlar Kavşağına yapacağımız 26 metre uzunluğundaki Saat Kulesi, Dede Korkut Müzesi ve Dede Korkut Heykeli, Kirazlıdere Tesisi önünde Seyir Terası, 25 bin m2'lik park projeleri, Etnografya Müzesi devamı şeklinde büyük bir müze (Ergenekon Destanı) ile Akdeniz Bölgesi'nin en modern Hayvan Hastanesi ve Hayvan Barınağının da temelini törenle atacağız” açıklamasında bulundu.

 


Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...