“Kaybeden Isparta...”

8 Aralık 2012 14:57

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, son 10 yılın iktidar partisi AKP’nin Isparta’yı adeta cezalandırdığını ve Dereboğazı duble yolunun 2013 programına alınmamasının iktidarın bu konudaki son darbesi olduğunu belirterek; “Isparta son on yılda kazanan değil, hep kaybeden şehir olmuştur” dedi.

Isparta’nın ne kazanıp ne kaybettiğini verilerin açıkça ortaya koyduğunu, buna rağmen AKP’li yöneticilerin halâ daha çıkıp ‘Isparta’ya yatırım yağıyor’ şeklindeki açıklamaların inandırıcılığının bulunmadığını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, “Bilindiği gibi AKP, 3 Kasım 2002’de tek başına iktidara geldi ve son 10 yılda Ülkeyi tek başına yönetiyor. Peki bu zaman sürecinde daha önce Havalimanından Hastanelerine kadar büyük hizmetler alan Isparta ne kadar hizmet veya yatırım aldı? İşte bu sorunun cevabına maalesef ‘istediği yatırımı aldı’ cevabını veremiyoruz. Bunu ben değil tüm Isparta halkı biliyor. Herkes yapılanları da biliyor, yapılmayanları da” dedi.

“HER İLE DUBLE YOL VAR ISPARTA’YA YOK”

AKP’nin son 10 yıllık iktidarı döneminde Isparta'nın kaybettiklerini bir bir sıralayan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, bunları şöyle anlattı; “Öncelikle Isparta’da son zamanlarda gündemde bulunan konu olan Isparta – Antalya Dereboğazı duble yolundan bahsetmek istiyorum. Her il istediği yerden duble yol ile başka illere bağlanırken Isparta halkı Antalya’ya yıllarca emek verdiği Dereboğazı yolundan bağlanmak isterken, proje Dereboğazı yolu baypas edilerek Ağlasun ve Bucak ilçelerinden geçecek şekilde projelendirildi. Yani her ile duble yol var, Isparta’ya gelince yok. Bu durum iktidarın Isparta’ya şimdilik son darbesi olmuştur. Gerisinin de geleceği aşikardır.

“TRENİMİZ DE GİTTİ”

Bırakın hızlı treni, AKP iktidarında Isparta yıllarca Isparta – İstanbul (Haydarpaşa) Göller Ekspresi Tren seferlerini kaybetti. Hızlı tren umudu ise tam bir hayal. Trene binmek isteyen Ispartalılara ise ‘30 km. Öteye gidin oradan binin’ deniliyor.

“ISPARTA’NIN NÜFUSU KÜÇÜLDÜ”

Isparta’mız her geçen gün küçülüyor. Nüfusta küçülüyor. 5 olan Milletvekili sayımız 4’e indi. Köylerimiz küçülüyor. Bazı köylerde nüfus 30 kişiye kadar düştü. Neticede Isparta il olarak küçülüyor. İl Nüfusu 420 bin iken 407 bine, merkez şehir nüfusu 245 bin iken 192 bine düştü. 

“TEŞVİK DIŞI BIRAKILDI, FABRİKALAR BAŞKA İLLERE KAYDI”

Sadece nüfusta mı kaybetti? Elbette hayır. Isparta sanayide de büyük kayıplar verdi. AKP çıkardığı tüm teşvik kanunlarında Isparta’yı teşvik dışı bıraktı. Hatta 10 dolar için Isparta’yı teşvik dışı bırakıp teşvikten yararlandırmadılar. Bu nedenle bir çok fabrika kapandı. Bir çok fabrika komşu illerin Organize Sanayi Bölgelerine taşındı. Bir çok fabrika ise ekonomik zorluk içine girdiği için kapasitesini küçülttü.

“ÜRETEN ŞEHRİ TÜKETEN ŞEHİR HALİNE GETİRDİLER”

Isparta adeta üreten bir şehir yani sanayi şehrinden çıkarılarak, yabancı Alışveriş Merkezleri (AVM) getirilerek tamamen tüketime yönelik bir şehir haline getirildi. Ortalık ithal ürünlerle doldu. Isparta’nın yerli esnafı büyük zarar gördü. Yüzü gülen esnaf kalmadı. Umutla açılan işyerleri umduğunu bulamayınca bir bir kapanıyor. Asgari ücretliye 750, Emekliye 850 TL veriliyor. Ispartalı bankalara borçlandırıldı, bankalara esir edildi. Faiz ödemesi altında ezilir duruma getirildi.

“HAYVANCILIK BİTME NOKTASINA GELDİ”

Isparta  tarımda da büyük kayıplar yaşıyor. Şehrin tarımsal desteklerden aldığı kaynaklar her geçen yıl azalıyor. Elma’da ihracat teşviki bu yıl verilmedi. Elma fiyatları hala iki yıl önceki fiyatlar. Elma üreticisi perişan. Köylerde, kasabalarda hayvancılık bitti. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapan çiftçi bu çalışmalarını bırakmak durumunda kaldı. Köyler boşaldı.

“METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ‘İSTASYON’A DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Isparta devlet kurumları bakımından da kaybetti. Toprak Mahsulleri Ofisi kapandı. Yıllardır Isparta’da bulunan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Isparta’dan gitti. Isparta’daki Meteoroloji Bölge Müdürlüğü istasyon şekline dönüştürüldü. Bazı ilçelerdeki adliyeler kapatıldı.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN BAZI İLÇE

MÜDÜRLÜKLERİ BAŞKA İLLERE KAYDIRILDI

Isparta'da; Kovada Gölü Milli Parkı, Kızıldağ Milli Parkı, Köprülü Kanyon Milli Parkı olmak üzere üç tane Milli Park varken daha önce Isparta’da bulunan ‘Milli Parklar Müdürlüğü’ Isparta'dan alınarak Burdur’a verildi. Orman Su İşleri Bölge müdürlüğünü kaybettik. Isparta Orman Bölge Müdürlüğünün Sandıklı, Dinar, Başmakçı müdürlükleri başka yerlere nakledildi.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü  Antalya Bölgeye bağlı Şeflik haline  dönüştürüldü.

“HAVALAANINI BİLE İŞLETEMİYORLAR”

Şehir nüfusu 70 bin olan Erzincan'ın Hava Alanı 4 hava şirketiyle hizmet verirken Süleyman Demirel Havaalanı halâ kapalı. AKP iktidarı bir türlü işletemiyor. Sayın Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan 25 Kasım 2012 tarihinde Kütahya Havaalanını açtı. Kütahya'ya yapılan yatırımın 428 trilyon olduğunu açıkladı. Peki şimdi ‘Isparta layık olduğu yatırımları alıyor’ diyen AKP’li yöneticilere soruyorum. Isparta’nın aldığı yatırım miktarı ne kadar acaba? Kütahya’ya yapılan yatırım mikdarının yarısı bile olduğunu sanmıyorum.

“NE OLDU ISPARTA HALKININ İSTEDİĞİ DUBLE YOL?”

Bilindiği gibi sayın Başbakan Isparta'ya geldiğinde, hükümet meydanında yaptığı seçim konuşmasında ‘Dereboğazı yolu en kısa yoldan açılacak’ demişti. Peki ne oldu? Isparta – Antalya duble yolu Ispartalıların yıllarca emek vererek açtıkları Dereboğazı  yolundan değil Ağlasun – Bucak üzerinden projelendirildi.

“ISPARTA HALKI ARTIK LAYIK OLDUĞU HİZMETİ ALMAK İSTİYOR”

Isparta halkı artık aldatılmak istemiyor. Isparta halkı artık geçmiş yıllarda olduğu gibi hak ettiği yatırımları almak istiyor. Isparta halkı kalkınmak istiyor. Isparta halkı fabrika istiyor. Isparta halkı çalışmak istiyor. Isparta halkı kendisine köstek değil destek istiyor. Isparta halkı Antalya duble yolunun açıldığını, Isparta’nın teşvikte, turizme teşvikte ulaşımda, gerekli yatırımların yapıldığını, Isparta’nın layık olduğu konuma geldiğini, hükümet meydanında yapılan mitingde Başbakanın açıkladığı güzel hizmetlerin yapıldığını görmek istiyor” dedi.

 

Bu haber 1315 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...