SDÜ Hastanesi Yaşam Merkezi Yılını, Organ Nakli Yaparak Kutladı

23 Ağustos 2016 18:07

Ülkesine, bölgesine ve şehrine önemli hizmetlerde bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi, başarılı bir yılı geride bıraktı. 2015 ağustos ayı itibari ile resmi olarak böbrek, karaciğer ve kornea nakline başlayan SDÜ Hastanesi, bir yıl içerisinde 15 böbrek ve 6 karaciğer nakli yaparak hem hastaların hem de yakınlarının yeni umutlarla hayata tutunmasına vesile oldu.

Organ Nakil Merkezi birinci yılını, gerçekleştirdiği başarılı karaciğer naklinin ardından küçük bir organizasyon ile kutladı. Merkez Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bülbül, “Biz büyük bir ekip ve büyük bir aileyiz. Gerçekleştirdiğimiz 21 nakil ile başarı oranımızı %100’e çıkardık, bu sonuçlar yeni başlayan bir merkez için çok önemli. Geleceğimizin garantisini vermiş olduk.” dedi.

Karaciğer naklinin bilinen en büyük ameliyatlar arasında yer aldığını ifade eden Karaciğer Nakil Sorumlu Hekimi Yrd. Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu, başarılı nakiller gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Böbrek Nakli Sorumlu Hekimi Yrd. Doç. Dr. İhsan Yıldız ise “Hastanemizde yapılan canlı ve kadavradan böbrek nakli ile mutlu ettiğimiz hastalarla birlikte biz de hayata yeniden tutunuyoruz. Burada başarı sadece cerrahi ekibin değil organ nakil ekibinin başarısıdır.” diye konuştu.

Organ Nakli Koordinatörü Mehmet Zeki Er de bir yıl içerisinde yapılan ameliyatlardaki başarıların SDÜ Hastanesini bölge hastanesi konumuna getirdiğini belirterek merkez seçerken hastaların, başarı oranı kadar bekleme listesindeki sayılara da dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...