Günaydın’dan vefa örneği

23 Ağustos 2016 18:08

Belediye Başkanı Günaydın, Çayboyu üzerindeki Türk mimarisi kullanılan köprülerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Isparta Belediyesi Çayboyu üzerindeki her biri farklı mimari özellik taşıyan ve şehre ayrı bir kimlik kazandıracak olan 8 adet köprünün yapım çalışmalarını devam ettiriyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Türk Mimarisi kullanılan köprülerde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Türk Mimarisi ile çağdaşlığın buluşturulduğu köprülerin gül motifleriyle işlendiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, her köprüye de Isparta’ya büyük hizmetleri geçmiş isimlerin heykellerinin konacağını söyledi.

Teknik ekibiyle köprüleri tek tek inceleyen ve gelinen son nokta hakkında bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, işçilik ve kullanılan malzemeleri incelediklerini söyledi. Başkan Günaydın, bugün malzeme olarak bulunamayan köfkenin kullanıldığını yine köprü üzerinde gül motiflerinin işlendiğini belirtirken, heykeltıraş tarafından da köprüler için Isparta’ya hizmet vermiş olan büyüklerin heykellerinin hazırlandığını aktardı.

Yaptıkları çalışmaların hepsinin kalıcı olmasını hedeflediklerini anlatan Günaydın, “Yaptığımız bu çalışmalar Isparta’nın kalıcı sanatsal yapıları olsun istedik. Bu eserleri gelecek nesillerimize, çocuklarımıza bırakmak istiyoruz” dedi.

Şehitler Parkı ile başlayan Gaziler Parkı, Çayboyu ve üzerindeki köprüler Gökçay Mesireliği ile Halı ve Kilim Müzesi’nin bir bütünlük kazandığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’ya gelecek olan turist kafilelerine de burada bir gezi alanı oluşturulduğunu belirtti. Çayboyu üzerinde yaptıkları gibi çalışmaların şehrin tüm noktalarında devam ettiğini aktaran Günaydın, “Biz şehrimizin her bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin diğer giriş bölgesine de çok büyük bir park oluşturuyoruz. Orada da özel tasarımlar yapılacak. Şehrimiz 3 yıl sonra özel, sanatsal heykellerle daha da güzel olacak. Yaptırdığımız heykeller şehrimizin her noktasına yerleşecek       “ şeklinde konuştu.

Çayboyu üzerindeki köprülere, Isparta’ya tarihi hizmetlerde bulunan Ispartalıların heykellerinin yerleştirileceğini belirten Başkan Günaydın, böylece bu büyüklere de büyük bir vefa örneğinin gösterilmiş olacağını dile getirdi. Günaydın, “Bu büyüklerimize vefa borcumuzu öderken, bunun yanında Isparta’mızın da tarihini ortaya çıkarmış olacağız ve bu büyüklerimizin rahmetle anılmasını da sağlamış olacağız” görüşlerinde bulundu.  

Bu haber 561 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...