Diyanet Vakfı vekaletle kurban kesim fiyatlarını açıkladı

23 Ağustos 2016 18:15

İl Müftüsü Galip Akın, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vekaletle kurban kesimi fiyatlarını açıkladı. Akın, yurtiçi kesimi için 690 TL, yurtdışı kesimi için ise 500 TL fiyat belirlendiğini ifade ederek, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekaleten kurban kesimi konusunda yetki aldıklarını ifade eden İl Müftüsü Galip Akın: “Vekaleten kurban kesmek isteyen vatandaşların il müftülüğüne başvuru yapmalarının gerektiğini söyledi. Akın, “Bu ihtiyacı hisseden bütün vatandaşlarımızın hizmetinde şuanda il müftülüğü olarak görev almış bulunmaktayız. Kurbanını vekalet ile kestirmek isteyen vatandaşlarımız en sağlıklı, en isabetli ve hedefine ulaşır bir şekilde yerine getirmeyi, bugüne kadar aldatmadan, yanıltmadan üzerine almış Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu sene de vatandaşlarımızın vekaletle kurban kesim hizmetlerini görmek üzere hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız. Müftülüğümüzde makbuz karşılığı paraları alınarak makbuz karşılığında kurbanlarını biz hedefine ulaştıracağız. Tatil olmadan önce vatandaşlarımız müftülüğe gelirlerse çok rahat bir şekilde bunu yaparız. Ama cumartesi, pazar günleri geldiği zaman iş sıkıntıya giriyor.

ÜCRETİ NE ZAMANA KADAR ÖDENEBİLİR?

Kurbanlarını yurtiçinde kestirmek isteyen vatandaşlarımız için bir kurban bedeli 690 TL’dir. Benim kurbanım yurtiçindeki gariban, fakir, yetimlere gitsin diyen kardeşlerimiz için kurban fiyatları böyle belirlenmiştir. Kurbanlarını yurtdışında kestirmek isteyen kardeşlerimiz için kurban bedeli 500 TL olarak belirlenmiştir. Vekalet oyluyla kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımız belirlenen bedeli Türkiye Diyanet Vakfı’nın kurban hesabına bankalar ve PTT üzerinden en geç 9 Eylül 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar nakit olarak, internet bankacılığı üzerinden de 11 Eylül 2016 Pazar günü saat 24.00’a kadar online olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurban web sayfası ve Türkiye Diyanet Vakfımızın da web sayfası üzerinden de 12 Eylül pazartesi günü saat 18.00’a kadar yatırabileceklerdir.”

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...