“Daha iyi hizmet sunabileceğimiz bir hastaneyi açıyoruz”

25 Ağustos 2016 15:37

Özel Şifa Hastanesi, yeni ismi ‘MEDDEM’  ile Eylül ayının sonunda yeni yerinde hasta kabulüne başlayacak. İlk etapta 140 yatak sayısı ve 350 personelle hizmet vermeye başlayacaklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kapancı; “Daha rahat, daha geniş ve hizmet kalitemizi yükseltmeye yönelik yapıyı buraya getiriyoruz” dedi.

Isparta’da Sağlık alanında yatırımlar devam ediyor. 1997 yılında bir poliklinik olarak Isparta’da hizmet vermeye başlayan Şifa Hastanesi, yeni yerinde MEDDEM ismiyle hizmetini sürdürecek. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kapancı, hastanenin Eylül’ün son haftası ya da Ekim ayının ilk haftası yeni yerinde hasta kabulüne başlayacağını bildirdi.

Hastanenin özellikleriyle ilgili bilgi veren Kapancı, “Bu yatırımımızda 20 bin metrekare kapalı kullanım alanımız var. Açılışımızı 147 yatakla yapacağız. 1,5 yılı bulmadan da 260 yatağa ulaşacağız. Şuanda mevcut hastanemizde 104 yataklıyız. Orada ayrıcalıklı, özellikli işlemler yapıyoruz. Daha rahat, daha geniş ve hizmet kalitemizi yükseltmeye yönelik yapıyı buraya getiriyoruz. Bu yatırımımızda kalp merkezimizi biraz daha genişleteceğiz. Onkoloji ile ilgili izinlerimizi almıştık, bununla ilgili yatırımlarımıza başladık, açılışta o da olacak. Radyasyon onkolojisi, kemoterapi ve ışın tedavisini burada, bünyemizde yapıyor olacağız.” diye konuştu.

Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kapancı;  “Sağlık Bakanlığının istemiş olduğu bazı eksikliklerimiz var.  Şuanda onları yapıyoruz. Nasip olursa en geç 20 Eylül itibariyle Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğüne müracaatımız olacak. Bu arada Sağlık Müdürlüğü’ndeki tüm arkadaşlarımızın, başta müdür bey olmak üzere hepsinin desteğini hissediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğündeki işlemlerimiz 2-3 hafta sürecektir. Eylül’ün son haftası ya da Ekim ayının ilk haftası yeni binamızda hasta kabulüne başlayacağız” dedi.

Mevcut hastanede 104 yatakla hizmet verdiklerini söyleyen Kapancı, yeni hastanede ise ilk etapta 147 ve bir buçuk yıl içerisinde de 260 yatağa ulaşacaklarını dile getirdi. Kapancı “Bu yatırımımızda 20 bin metrekare kapalı kullanım alanımız var. Bu 20 bin metrekare kapalı alanda tam kapasiteye geçtiğimizde 260 yatağa ulaşıyoruz. Bu 260 yataktan da 85 tanesi erişkin yoğun bakım, bunun 17 tanesi izole oda, 44 tane yeni doğan yoğun bakım, yaklaşık 85 civarında da tek kişilik özel odalarımız var. Bir kısmı çift kişiye de dönebilir. Bunları topladığımızda 260 yatağa ulaşıyoruz. İlk açıldığımıza 147 yatakla buraya geleceğiz. 147 yatakla açılışımızı yapacağız. Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu kurallarla beraber 1,5 yılı bulmadan 260 yatağa ulaşacağımızı düşünüyoruz. Şuanda mevcut hastanemizde 104 yataklıyız. Orada ayrıcalıklı, özellikli işlemler yapıyoruz. Daha rahat, daha geniş ve hizmet kalitemizi yükseltmeye yönelik yapıyı buraya getiriyoruz. Bu yatırımımızda kalp merkezimizi biraz daha genişleteceğiz. Bir de bu bölgede yok, sadece fakültede var.  

Onkoloji ile ilgili izinlerimizi almıştık, bununla ilgili yatırımlarımıza başladık, açılışta o da olacak. Radyasyon onkolojisi, kemoterapi ve ışın tedavisini burada, bünyemizde yapıyor olacağız. Aslında bu bizi heyecanlandırıyor.  Isparta’dan çevre illere hasta akışı var idi. Bunu kalpte belli oranda kestik. Onkolojide de tedavileri de zannedersem büyük oranda Isparta’da tutacağız. Artık insanımızın sağa sola eziyet çekerek taşınmasının önüne geçmiş olacağız. Kalp merkezimizde inanılmaz güzel olaylar yaşıyoruz. Kalp merkezinde kurtardığımız arkadaşımız var. Bu ve bu tür olaylar bizi heyecanlandırıyor. Bu hizmeti vermekten gurur ve onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni yerlerinde hastalara MEDDEM adı altında hizmet vereceklerini söyleyen Kapancı, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “İsim değişikliği bizim daha önce de düşündüğümüz bir olaydı. Özellikli bir iş yapıyorsanız örneğin kalp cerrahisi yapıyorsanız sizin kimliğinizin altında bunun yapılması gerekiyordu. Zaten bunun sıkıntısını yaşıyorduk. Yaptığınız işlemin Isparta’da yapıldığına dair bir markanız olması gerekiyor. Isparta’dan doğal bir markanın oluşması gerekiyor. Bizim yurtdışı çalışmalarımız var. Yaptığımız özellikli il dışından gelen ameliyatlarımız var. Şifa dediğiniz zaman diğer illerdeki Şifa Hastanelerine takviyede bulunuyorduk. Bizim kimliğimizi yansıtmıyordu. Bu bizim için zaten zaruretti ama isim değiştirmek de gerçekten çok zordu. Biz buraya taşınma sürecini Haziran gibi planlamıştık. İsim değişikliğini geçen yıl Ağustos ayında konuşmaya başladık. Ben Şifa Plus, Şifa Artı, Şifa Gül gibi isimler düşünüyordum. Ekim, Kasım gibi önüme Meddem ismi geldi. Arkadaşlar illa olsun dediler ben biraz karşı çıktım. Ekim ayı sonunda Meddem ismine karar verdik ve ismimizi tescilledik. Bununla ilgili arkadaşlar ekimden bu yana çalışıyorlar. 4-5 ay öncesinden hazır oldu. Yeni yerimiz ile beraber değişme kararı aldık. Logo, amblem ve isim değişiklikleri bu şekilde gerçekleşti. Onkoloji yatırımı ayrı bir yatırım. Cihazları bulmak ve kurmak 6 ay alıyor. İşleme başladıktan sonra da 6 ayda ekibin alışma ve organizasyon süreci oluşuyor. Bu bölüm ile alakalı cihazlara ve bu cihazların kullanımda yardımcı olabilecek ekip arkadaşları araştırılıyor. Açılıştan 6 ay sonra işlemlerimizi tamamlamış olacağız.

Bireysel bazda daha iyi hizmet sağlayabileceğimiz bir hastaneden söz ediyoruz. Sadece bir kalp merkezi ya da onkolojiyi koymakla olmuyor. Hasta sevki ile bir sıkıntımız yaşanmayacak. Sevk edilen hastaların neden sevk edildiğine dair sorunları ortadan kaldırıyoruz. Eskiden göğüs ağrısı şikayeti ile hastanemize gelen hastaları direkt olarak sevk ederken, şu anda 20 dakikada açık kalp ameliyatına alabilecek bir düzeye geldik.  Buraya gelen hasta hiçbir şekilde sevk olmayacak. Buraya gelen bir hasta sevk ediliyorsa, doktor arkadaşların bir gerekçe sunması gerekiyor. Bu gerekçeyi ortadan kaldırdık.

İstihdam konusuna değinirsek, hastanemizin ilk açıldığında planlanan yatak sayısı 140 ama 2 yıl içerisinde 260 yatağa ulaşacağız. Şu anda 370 civarında personel istihdam ediyoruz. Açılıştan sonra başlangıç sayısı olarak 450’ye ulaşacak. Çocuk Onkolojisi ve Çocuk Hematolojisi gibi bölümlerin özel olduğuna değinen Sağlık Bakanlığı bu bölümü verirken bazı kurallar çerçevesinde veriyor ve buna göre yatırım yapılıyor. Türkiye dahil çok az bir bölüm olduğundan, Isparta’ya verilmesi mümkün değil gibi görünüyor. Taşınma esnasında eski yerimizden yeni yerimize servis araçları kalkacaktır” dedi.

Bu haber 828 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...