SP İl Teşkilatı Ankara’daki Değerlendirme toplantısına katıldı

26 Ağustos 2016 18:06

Saadet Partisi İlçe Başkanları Planlama Ve Değerlendirme Toplantısı Ankara Genel Merkez Balgat Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Saadet Partisi Isparta İl Başkanlığı, Merkez İlçe ve ilçe başkanları da katıldı.

İki gün süren toplantı ile ilgili olarak SP İl Başkanlığı’ndan yapılan değerlendirme şöyle: “

İlçe Başkanları Plânlama ve Değerlendirme Toplantısı Balgat Eğitim Merkezi'nde icra edildi. Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Planlama ve Değerlendirme Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi Isparta il Başkanlığı olarak Ankara Genel Merkez Balgat’ta yapılan yeni Eğitim Merkezinde Isparta Merkez İlçe ve diğer ilçeler ile birlikte İlçe Başkanlarının toplandığı ve İki gün süren “İlçe Başkanları Planlama ve Değerlendirme toplantısı’nın ikinci gününde yer aldı. Genel Başkanımızın açılış konuşmasıyla başlayan oturumda hazır olan Genel Başkan Yardımcılarından Mesut DOĞAN, İlyas TONGUÇ, Fatih AYDIN, Atik AKDAĞ  ve YİK Başkanı Oğuzhan ASİLTÜRK’ün yer alarak Genel Başkanın konuşmalarıyla toplantı başladı.

Muhterem Divan Muhterem İlçe Başkanlarımız, gönüldaşlarımız, Allah Hepinizden razı olsun, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Öncelikle bu geçen gece Gaziantep’imizde meydana gelen bu katliamı şiddetle telin ediyorum. Önceki gün hatırlayacaksınız Elazığ’ımızda patlama meydana gelmişti, bu giden gecede Gaziantep’mizde. Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmetler diliyorum. Kederli Ailelerine baş sağlığı dilerim. Aziz Milletimizin başı sağ olsun diyorum. Çünkü bugün Gaziantep te ki patlamada 54 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda, 94 vatandaşımızda yaralı. Onlara da Cenabı Allah’tan yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Değerli arkadaşlarım, hatırlayacaksınız önceki gün başbakan yardımcılarından birisi, bu olayların asıl sebebinin Suriye olayları olduğunu beyan etti. Başımıza ne geliyorsa Suriye’deki gelişmeler münasebetiyle geliyor. Değerli arkadaşlarım biz 6 sene önce hiç kimsenin o tarafa yönünü dönmeye cesaret edemediği bir dönemde Saadet Partisi üst düzey yöneticileri olarak yola koyulduk. Soru şu idi. “Erbakan hocamız hayatta olsa idi Suriye’ye gider miydi gitmez miydi? Giderdi. Niçin giderdi? Çünkü o Mü’min bir insan kitap ve sünnete bağlı bir kişiydi. Kitap ne diyordu? İki Müslüman topluluğu arasında bir ihtilaf olduğu  vakit onların arasını ıslah edin” buyuruyordu. Bu ilahi hüküm karşısında biz hareketsiz kalamazdık. Biz gittik Esad’ı kendi makamında uyardık. Basın toplantısı yaptık orada. Suriye halkına düşüncelerimiz aktardık. Dönüşte burada genel merkezimizde geniş katılımlı bir basın toplantısı yaptık. Bizler endişelerimizi kamu oyu ile paylaştık. Değerli Ağabeyimiz Temel Karamollaoğlu bey, dönemin dışişleri bakanını ziyaret ederek, endişelerimizi ona aktardılar. Ama bütün bunların sonunda küfür bombardımanına hakarete maruz kaldık. Esed’çi olduk! Biz isdedik ki özellikle Hacılarımıza hocalarımıza seslenerek, çünkü hakarette öncü gücü ne yazık ki onlar oluşturuyordu. Ey Müslüman bizi eleştirirken kitap ve Sünnet üzerinden eleştir. Ama maalesef öyle olmadı. Alabildiğine hakaretler devam etti. Ne zamana kadar, hükümette Suriye politikasında ki yanlışlığı görünceye kadar. Biz şunu söyledik Saadet Partisi olarak, iktidara seslendik partilere seslendik. Orta doğu bir binaya benzer dedik. Bu bina bu apartman bizimdir, gayri Müslümlerin yabancıların bizim apartmanımızda ne işi var? Allah aşkına Ehli küffarın bizim apartmanımızda ne işi var? 

2023’DE İSLAM NATO’SU KURULACAK MI?

Son on yılda Türkiye’nin karnesini ortaya koyan Kamalak, bu süre zarfında terörün ve toplumsal gerilimin arttığının altını çizdi. İktidarın 2023 hedefini de eleştiren Kamalak, bu projenin detaylarını milletin merak ettiğini dile getirdi. Kamalak,  yaşanan olayları ortaya koyarak, “2023’de İslam NATO’su kurucağız diyorlar mı?” Diye sordu. Kamalak şunları kaydetti: “Türkiye’nin durumu ortada. Bizim dışımızdaki partilerin Türkiye’yi selamete erdirmesi mümkün mü? Son on yıl içinde terör arttı mı, azaldı mı? Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmetler, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Her bir şehit haberi bizi can evimizden vuruyor. Her bir şehit haberinde perişan oluyoruz ama şaşmıyoruz. Uçuruma doğru giden arabadan ne bekleniyor? Şehit haberlerini alınca gerçekten yıkılıyoruz. Beş yaşındaki oğlunu toprağa gönderen anne şokta, ‘benimle beraber gömün’ diyor. Nazlıcan’ı biliyorsunuz. Bunların yardımına kim yetişecek. ‘Ne istediniz de vermedik’ diyorlar ya. İktidar sahiplerine sesleniyorum ‘ bu millet ne istediniz de vermedi’. On yıl öncesine nazaran işsizliğe baktığımızda işsizlerin sayısı arttı. Bu alanda da köklü çözüm yok. Türkiye’nin borç yüküne baktığımız zaman da borçlarımız arttı. Toplam borcumuz 758 milyar dolara ulaşmış. Cari açık da artmış vaziyette. Peki, toplumsal gerilim ne olacak? Hangi problem çözüldü? 2023 projesinden bahsediliyor. Allah hayırlı uğurlu etsin. Peki, ne var bu projede? İşsizlik azalacak mı? Her yıl 54 milyar ödenen faiz yok olacak mı? 2023’de ‘İslam NATO’su kurucağız’ diyorlar mı? ‘İslam Birliğini kuracağız’ diyorlar mı? Olsa olsa Türkiye daha ezik vaziyette olacak. Allah korusun. Milletimize biz varış diyoruz”

DARBE OLMADI DİYE SİYONİZM YAS İÇİNDE

Geçmişte yaşanan olaylara bakıldığı zaman Saadet Partisi’nin dediklerinin hep doğru çıktığını vurgulayan Kamalak, iktidar sahiplerini birçok kez uyardıklarını anlattı. Türkiye’de kuklacıların darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatan Kamalak, “Geçmişe baktığımız zaman Saadet Partisi ne dediyse doğru çıkmıştır. Bir genel başkan kendisinin söylediklerinin doğru çıkmasından ötürü üzülür mü? Biz üzülüyoruz.  6 Yıl önce Suriye’ye gittik,  Esad’ı uyardık. Buraya geldik, iktidarı uyardık. Bize ‘Esadcı’ dediler. Şuan gelinen nokta nedir? Suriye ile anlaşmanın yollarını arıyorlar. Ümran bebeğin yanmış bedeni dünya kamuoyunu meşgul ediyor. Emin olun bu unutulur. Ege’de sahile vuran Aylan bebek vardı.  Başbakan şimdi, ‘Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması gerekir’ diyor. ‘Yabancılar buraya müdahale etmemelidir’ diyor. Biz defalarca söyledik; ‘İran, Mısır ve Türkiye bir araya gelmelidir’ dedik. Şuan oraya gelmeye çalışıyorlar. Biz dedik ki ‘Sizi Türkiye’de Erbakan’a karşı iktidara getirenler, Sisi’yi Mursi’ye karşı iktidara getirdiler.’ Asıl kuklacıları görmek gerekir. Türkiye de darbe girişiminde bulunanlar kuklalardır. Kuklacılar dışarıda. İktidar sahipleri bunu açık bir şekilde görmüştür. Irkçı Siyonizm darbe başarılı olamadı diye yas içinde” şeklinde konuştu.

EMPERYALİZM’İN GÜCÜ DAHA GÜÇLÜ YAPILARLA KIRILIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Dünya 5’ten büyütür’ sözünü hatırlatan Kamalak, yaşanan olaylar göz önünde bulundurulduğunda bu uğurda adım atılmadığını bildirdi. Küresel emperyalizmin karşısına gülcü yapılarla çıkmak gerektiğini kaydeden Kamalak, “Hocamız dünya adaletsizliğine karşı yapılması gerekenleri bildirmiştir. ‘Ey Milli Görüşçüler bundan sonraki ilk hedefiniz İkinci Yalta Konferansı olmalıdır ‘ diyordu. Birinci Yalta ile sömürü düzeninin temelleri atıldı. Cumhurbaşkanı haklı olarak ‘Dünya 5’ten büyütür’ diyor. Sayın Cumhurbaşkanım bu sistemi değiştirmek için projen var mı? Adamlar bu sistemi değiştirmek için 100 milyon insanı öldürdü. Bunun sonucunda bu sistem kuruldu. Bizim Batıyla bir düşmanlığımız yok. Biz de insanca yaşamak istiyoruz. Küresel emperyalizmin gücü ancak daha gülcü bir yapılarla kırılır. Hocamız bu yüzden D-8’leri kurmuştur” dedi.

 AMAÇ MÜSLÜMANLARI ANADOLU’DAN ATMAK

Dünyadaki gelişmeleri anlayabilmek için tarihi iyi bilmek gerektiğine işaret eden Kamalak, “Karlofşça Anlaşması’ndan buyana emperyalizm, ‘şark projesi’ diye bir meseleyi gündeme getiriyor. Karlofça’yla Batı’ya önemli miktarda toprak verdik. Batı ‘Güç el değiştirmeye başladı. Müslümanları Balkanlardan atacağız’ dedi. Balkanlarda Müslümanlar var ama ev sahibi değil. İkinci aşamada ise ‘Müslümanları İstanbul’dan atacağız” diyorlar. Erbakan Hocamız Taksim’e ‘Cami yapacağız’ diyince yer yerinden oynadı. Her bir cami o ilin tapusu gibidir. Batı bunu iyi biliyor. Lozan görüşmelerinde Yunan Başbakan, Edirne’nin Yunanistan’a bırakılması istiyordu. İngiltere ise ‘Şu Selimiye’yi ne yapacağız’ diye karşılık vermiştir. Batının ikinci aşamadaki hedefi İstanbul’u almak. Üçüncü aşamada da Müslümanları Anadolu’dan çıkarmaktır. Yaşanan olayları bu çerçevede görmezsek iç yüzünü anlayamayız” diye konuştu.

“MUHATAP” POLEMİĞİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın yabancı basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda Esad ile ilgili sarf ettiği sözler dikkat çekti. Reuters, ilk geçtiği Başbakan Yıldırım’ın konuşmasında “Geçiş sürecinde Esed muhatap alınabilir” ifadesini kullandı. Daha sonra konuşmanın genişletilmiş halini geçen ajans, bu ifadeye yer vermedi. Başbakanlık kaynakları da konuyla ilgili açıklama yapma gereği duyarken, açıklamada “Esed muhatap alınır” diye bir ifade kullanılmadığı ve Başbakan’ın açıkça “Esed’in muhatabı Suriye muhalefetidir” dediği belirtildi.

Daha sonra yapılan oturumlarda sırasıyla Genel Başkan yardımcısı Atik AKDAĞ, Mesut DOĞAN ve YİK BAŞKANI OĞUZHAN ASİLTÜRK İlçe Başkanları planlama ve değerlendirme toplantısında söz alarak teşkilat içi faaliyetlerin gelişmesi ve ilçe başkanlarının yapılacak faaliyetlerde katkıları üzerinde fikir alış verişinde katılımcıların fikir ve düşünceleri orada bulunan diğer ilçe başkanları ile birlikte paylaşıldı.

 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...