Gazi Sosyal Bilimler Lisesi’nden büyük başarı

27 Ağustos 2016 12:42

Geçen yıl 90 SBL arasında Türkiye beşincisi olan Gazi Sosyal Bilimler Lisesi, bu yıl 2.mezunlarında yüzde 85 LYS başarısı elde etti.

Gazi Sosyal Bilimler Lisesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da LYS'de büyük bir başarıya imza attı. LYS v Avrupa Birliği projeleriyle adını duyuran Gazi Sosyal Bilimler Lisesi'nde 2.dönem mezunlar yüzde 85 yerleşme başarısı gösterdi. Isparta'da TEOG öğrenci alımında 9.sırada yer alan Gazi Sosyal Bilimler, arka sıralardan gelen öğrencileri üniversite yerleştirmesinde ön sıralara getirme başarısı gösterdi.

Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Lokman Kaplan, okulunun geçen yıl LYS'de 90 SBL arasında Türkiye beşincisi olduğunu hatırlattı. Ancak Isparta'da TEOG'da öğrenci alımında 9. sırnada yer aldıklarını kaydeden Kaplan, "bu çelişkiyi anlayamıyoruz. Velilerimiz lise tercihi konusunda okulumuzu ilk sıralara koymuyor. Ama LYS'de başarılı bir tablomuz var. Arka sıralardan gelmiş öğrencilerimizi ön sıralara taşıyoruz. İstediği üniversiteye yerleştiriyoruz. LYS-2016 sonuçları da bunu gösteriyor" dedi.

Gazi Sosyal Bilimler Lisesi'nin 1+4 yıl eğitim verdiğini anlatan Lokman Kaplan, "velilerimiz 1 yıl hazırlığı kayıp yıl olarak görüyorlar. Bu nedenle veliler çocuklarını göndermek istemiyor. Halbuki ingilizce öğrenmek kayıp değil. Burası Antalya'nın arka bahçesi. Yabancı dil bilmenin kaybı mı olur. Diğer okullarda olan faaliyet ve başarının daha fazlası bizde var" diye konuştu.

Öte yandan Gazi Sosyal Bilimler Lisesi, AB projelerinde de önde koşuyor. Okulun hazırladığı 24 bin avroluk proje kabul edildi. Gazi Sosyal Bilimler Lisesi koordinasyonundaki projeye İspanya, Romanya, Polonya, Slovakya ve Bulgaristan'dan okullar ortak. Proje 2 yıl boyunca yürütülecek.

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...